Familjen: Han känner igen oss

Foto: MARIA HOLMÉN/KANAL75
TRAV

Efter den svåra olyckan på Solvalla för sex veckor sedan.

Nu har Jim Frick börjat prata och rehabiliteringen är inne på sin första vecka.

”Han känner igen oss och vet att han själv heter Jim”, skriver Jims fru, Åsa, på familjens hemsida.

Jim Frick störtade olyckligt i backen på Solvalla för sex veckor sedan. Fricks häst, Only Lavec, snubblade till strax innan mål och Frick flög med huvudet före i backen.

Frick slogs medvetslös och har sedan olyckan legat på Karolinska sjukhuset i Solna och på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Till en början fick läkarna ingen kontakt med stjärnkusken, men under de senaste veckorna och dagarna har framsteg gjorts.

”Igår gick vi ut från Akademiska i Uppsala och möttes av vårsolen, fåglarna kvittrade och vi skrattade. Tänk att få vara så här glad, helt underbart. Jim har formulerat sina första ord och tungan letar febrilt efter rätt uttalande. Långa meningar som inte går att tolka blandas med klara tydliga ord. Han känner igen oss och vet att han själv heter Jim. Härligt, och en upplevelse som är svår att beskriva. I nästa sekund somnar han in, för att några minuter senare titta på oss igen med stora ögon”, skriver Åsa Frick på hemsidan.

”Lärdom om glädje och sorg”

Frick har nu börjat rehabiliteringen och Jims anhöriga ser en ljusning.

”För snart sex veckor sedan gick vi ut från Karolinska sjukhuset, rakt ut till ett vintrigt Stockholm, tårarna rann och i handen hade vi en vit pappkasse med Jims sönderklippta kördress, svarta boots, hjälm & klocka. Taxin väntade och vi var tysta. Nya intryck och känslor vi aldrig varit i närheten av tidigare satt fast i huvudet”, skriver Åsa och fortsätter:

”Helt plötsligt har samma 6 veckor gått och vi har upplevt en tid som nu i efterhand övergått från vinter till vår, en stor lärdom om glädje och sorg har visat oss nya sidor av livet, vi har levt så nära ”nuet” att vi har kunnat ta på det”.