Tränaren som ska spräcka segernollan

Solvallatränaren Kjell Brandt är ute efter första segern i år

I fjol vann Kjell Brandt och Middle East efter ledning från start till mål på Solvalla. På onsdagen hoppas ekipaget på en repris i V64-3.
TRAV

Sju snabba till...

...Solvallatränaren Kjell Brandt, som kan vara en nyckelkusk i jakten på de elva jackpotmiljonerna på V64-spelet.

Du tillhör favoriterna i V64-3 med Middle East. Har spelarna rätt?

– Både och..., han var bra sist men är ojämn i prestationerna. Jag hoppas att han har den där dagen som han kan ha. Skulle han vara lika bra som sist då tror jag spelarna kan ha rätt.

Dags att spräcka segernollan för i år, alltså?

– Ja, ja, det tycker jag, men samtidigt är det är inget som bekymrar mig. Jag har inte så mycket starthästar i stallet och har haft lite otur med skador i början av året. Jag har inte haft hästar att köra med helt enkelt. Men Middle East är fin och han duger på Solvalla.

Hur ska loppet bli kört för att passa din häst?

– Jag kör gärna i ledningen. När han vann på Solvalla i fjol då gick han i ledningen. Han är bra bakifrån också, men ledningen är enklast. Han öppnade bra bakom bilen i fjol.

Gör du några ändringar inför den här starten?

– Nej, troligtvis inte. Det beror lite på hur han sköter sig bakom bilen i bilprovstarten. Om han är lugn och seg sätter jag kanske på honom ett helstängt huvudlag, annars har han gått med öppet huvudlag i starterna i år.

Vad kan du berätta om sista träningspassen?

– Han startade för 14 dagar sedan och har bra grundkondition så han går bara lugnt mellan starterna. Men han gick ett 1.30-jobb i torsdags och allt verkade fint.

Hur ser det annars ut i stallet?

– Jag har mest unghästar. Jag skulle gärna ha lite fler skapliga starthästar. Men jag har "Heders-Poppe" (Poppes Fighter), Middle East och några intressanta treåringar att jobba med.

Till sist: vad förväntar du dig av 2 010?

– Eftersom jag hade ett omtumlande 2009 så jag är glad om jag får vara frisk. Sedan hoppas jag att Middle East ska kliva fram och utvecklas till den där hästen jag tror han kan vara och bli stallets reklamhäst.

Lars-Ove Pettersson/KANAL75