I dag blir fyra hästar klara för Elitloppet

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAl75
Tore Fyrand.
TRAV

En häst är inbjuden till Elitloppet.

Men under fredagen kommer fyra hästar bli officiellt klara för Solvallas storlopp.

– Vi har ett par spännande dagar, säger travbanechef Tore Fyrand.

Solvallas travbanechef Tore Fyrand har hittills bara bjudit in amerikanske Lucky Jim till Elitloppet. Frågan många ställer sig är nu när de övriga 15 hästarna ska presenteras för publiken.

Tore Fyrand avslöjar nu för Trav365 att redan under fredagen kommer fyra hästar presenteras. Han dementerar dock Lutfi Kolgjinis påstående om att det skulle vara flera hästar inbjudna i hemlighet.

– Det är bara en som är formellt inbjuden och det är Lucky Jim. Det är klart att vi snackat med många under vägen men vi har bara bjudit in en häst, säger Fyrand och fortsätter:

– Vi övervakar flera hästar nu och kommer släppa några namn i morgon fredag. Vi har haft kontakt med många tränare sedan i vinter och haft en dialog med tränarna i USA en längre tid.

”Spännande dagar”

Under de närmaste veckorna avgörs flera stora lopp i Finland, Frankrike, Italien och även i Sverige.

– Vi har ett par spännande dagar nu. Nu Pagadi kommer ut på Solvalla på onsdag över sprinterdistans vilket är intressant. Sedan går Finlandja Ajo och Lotterian i Italien.

När kommer alla 16 hästarna vara inbjudna?

– Det vet jag inte. Vi kommer ha de flesta klara före Oslo Grand Prix som går två veckor innan Elitloppet. Men vi vill ha någon plats ledig för det dyker alltid upp något i det loppet, säger Tore Fyrand.