Ohlsson: Gjorde fruktansvärt ont

Stjärnkusken om olyckan på Gävletravet

TRAV

Ulf Ohlsson blev sparkad efter ett lopp i Gävle på torsdagskvällen.

Han blev liggande på backen och fördes i ambulans till sjukhus.

– Det gjorde fruktansvärt ont och jag blev chockad, säger Ohlsson som fick lämna sjukhuset senare på kvällen.

Foto: Kanal75

Det var när han skulle köra av banan med Höwings Only Gold i lopp sju som olyckan var framme. Plötsligt sparkade det fyraåriga stoet bakut och träffade Ulf Ohlsson flera gånger. Stjärnkusken for i backen och hästen slet sig lös.

Nu berättar han själv om händelsen.

– Jag kände direkt när vi kom av banan att hon blev skärrad och väldigt bakrädd. Jag förstod att något var på väg att hända och plötsligt slog hon bara rätt ut, som i ren panik.

– Hon träffade mig på baksidan av låret och det gjorde fruktansvärt ont. Jag hade även väldigt ont i bröstet men det var nog mera av smällan när jag for i backen. Jag blev inte sparkad i bröstet, säger Ulf Ohlsson.

”Fått en rejäl lårkaka”

Han blev liggande på marken innan han fördes i ambulans till sjukhuset. Efter en undersökning visade det sig att ingenting var brutet och Ohlsson kunde senare på kvällen lämna sjukhuset.

– Jag har fått en rejäl lårkaka och är även blå på ena armen efter fallet. Men ingenting är brutet och jag hade en jäkla tur att smällen tog på baksidan av låret. Hade det tagit i huvudet eller på ett knä hade det blivit en lång konvalescent, säger han.

– Jag blev chockad av smällen och när jag for i backen var tanken att något gått sönder. Ambulanspersonalen ville att jag skulle ligga kvar på marken och det gjorde att jag blev blöt av att ligga i snön. Jag frös som fasiken när jag åkte iväg i ambulansen in till sjukhuset. Men när jag reste mig upp var ändå känslan att inget var brutet och det var ju tur det. Jag ville ändå åka iväg för säkerhetsskull för en kontroll.

– Jag fick smärtstillande tabletter och det gör fortfarande ont så här på fredagsmorgonen. Jag har varit uppe och gått litegrann och kommer att köra som planerat under fredagen och i helgen. Det ska inte vara någon fara med det, säger Ulf Ohlsson.

Finns det någon förklaring till varför hästen uppträdde som hon gjorde?

– Hon var helt normal efter målgång men när jag lämnade banan då blev hon lite skärrad och fick panik. Hästen har tydligt varit sådär för något år sedan men varit snäll på slutet. Det låg snö på marken som lyste upp och stallbackarna är ju svarta som kyrkogårdar. Så hästen slog på grund av rädsla helt enkelt.

– Jag är i alla fall tacksam att det gick som det gjorde. Det kunde ha gått betydligt värre och även hästen klarade sig utan skador vad jag har hört.

Michael Carlsson/KANAL75

ARTIKELN HANDLAR OM