”De borde attackera honom ännu mer”

Foto: KANAL75
Thomas Nilsson, Erik Adielsson och Lutfi Kolgjini.
TRAV

TV4:s bojkott av Åke Svanstedt får de aktiva att reagera.

Experten Thomas Nilsson förstår kanalens agerande – men tycker att de gör fel.

– Att utesluta en av de störa aktörerna känns väldigt konstigt, säger han.

Åke Svanstedt valde att bojkotta TV4 efter att ha berättat i kanalen om sin körning i Drottnings Silvias Pokal för ungefär ett år sedan.

I början av mars hävde Svanstedt bojkotten och valde då att låta sig intervjuas av en del reportar. Kanal75, som producerar stora delar av TV4:s travsändningar, gillar inte Svanstedts inställning och väljer nu att sätta hårt mot hårt. TV4 kommer inte göra några intervjuer med Svanstedt så länge han inte vill ställa upp i TV4:s villkor.

Detta har blivit en snackis ute i trav-Sverige och så här säger landets aktiva om händelsen.

Lutfi Kolgjini

– Det är jävligt tråkigt för sporten. Om inte ett produktionsbolag och tv-kanalen kommer överens med de aktiva så är det inte bra. Åke har tjurat på dem ett tag och det är inte så konstigt att de tjurar tillbaka, det är naturligt att de lackar till. Det bästa för sporten hade varit om de kom överens och det känns märkligt att TV4 får intervjuer av tvåorna och treorna, men inte av ettan.

Thomas Nilsson

– Det känns lite som sandlådenivå. TV4 och Kanal75:s uppgift måste vara att försöka skildra travsporten på ett så bra sätt som möjligt. Att då utesluta en av de störa aktörerna känns väldigt konstigt. Jag har full förståelse för hur de reagerar, Åke Svanstedts hållning i den här frågan är fullständigt oacceptabel. Det är ohållbart hur han håller på och jag tycker TV4 ska attackera honom ännu mer. När det finns anledning ska de försöka få en intervju med honom, då får tittarna se hur situationen är. Alla förlorar på det här.

Anders Lindqvist

– Jag brukar uttala mig om allting men det här vet jag för lite om.

Lennart Forsgren

– Tråkigt men jag lämnar inga kommentarer.

Erik Adielsson

– Jag har ingen kommentar till det här.

Ulf Ohlsson

– Jag lägger ingen energi på det så jag har ingen kommentar.