Travtränare fick armen avsparkad

”Är rätt handikappad nu”.

TRAV

Travtränaren Gunnel Fredriksson fick armen avsparkad.

En tvåårig häst slog plötsligt rakt ut och träffade illa.

– Givetvis var det höger arm så man är rätt handikappad nu, säger Gunnel Fredriksson.

Foto: ALM
Gunnel Fredriksson.

Bodentränaren var förra tisdagen ute och körde en av stallets tvååringar då olyckan var framme. Hästen sparkade bakut och träffade Fredriksson på armen.

– Jag fick åka in direkt till akuten och de konstaterade att den var av. De satte först in en gipsskena och opererade sedan armen i fredags. Alternativet var att välja gips i tre månader och det är inte så roligt. Man blir så jäkla stel då och så tar det lång tid.

– Nu är armen ihopskruvad med en platta och jag ska ta bort stygnen om två veckor. Ja, idag (fredag) är det föresten bara en vecka kvar. Jag får inte anstränga armen innan dess och nu är det bara att stå vid sidan, säger Gunnel Fredriksson.

– Givetvis var det höger arm så man är rätt handikappad nu. Men det är bara att gilla läget och det är sådant här som kan hända.

När kan du vara tillbaka och jobba igen?

– Jag vet inte det just nu. Vi får se när jag börjar röra på armen och hur det känns. Men jag får inte anstränga den innan stygnen är borttagna. Sedan får jag börja träna upp armen lite försiktigt. Den måste vara helt läkt innan man börjar belasta den eftersom den är skruvad med en platta.

– Läkarna är duktiga men det är ingen lek det här. De säger i alla fall att det är bra prognos på frakturen. Jag ska göra mitt bästa för att börja arbeta så fort som möjligt men löpkörning lär nog ta lite tid.

Michael Carlsson/KANAL75

ARTIKELN HANDLAR OM