Toppkusken Jim Frick har lämnat intensiven

TRAV

Stjärnkusken Jim Frick har lämnat intensivvårdsavdelningen.

Efter att ha vårdats fem veckor på avdelningen kommer man att fokusera på rehabilitering.

”Ett starkt och målmedvetet team finns runt honom och vi ser, trots de allvarliga skador Jim ådrog sig, positivt på framtiden”, skriver hustrun Åsa Frick på stallets hemsida.

Foto: Kanal75
Jim Frick.

Efter den svåra olyckan på Solvalla har toppkusken Jim Frick vårdats på intensivvårdsavdelngen på Akademiska sjukhuset i Uppsala i fem veckor.

I fredags fick Frick lämna avdelningen och byta till en ny där man kommer fokusera på rehabilitering.

”Han har förflyttat sig upp i Akademiska sjukhuset några våningar och är ytterligare en bit på väg i tillfrisknandet. Rummet, som ska vara hans borg en tid framöver, har stora fönster och en härlig utsikt över Uppsala och Domkyrkan. Tiden är nu mogen för en annan form av vård, där behandlingen så gott som enbart är inriktad på rehabilitering.  Härifrån ska vi tillsammans följa vädret och årstiden, hitta tillbaka till en naturlig dygnsrytm och stärka kroppens alla muskler”, skriver hustrun Åsa Frick på stallets hemsida.

”Vaknare läge”

Rapporterna från läkare och de senaste undersökningarna visar på positiva och goda signaler till hjärnan.

”Jim har lämnat det tidigare omedvetna tillståndet bakom sig och återger nu ett vaknare läge. Talet har inte varit lika intensivt de senaste dagarna då all energi troligtvis går till återhämtningen från träningen. Ett starkt och målmedvetet team finns runt honom och vi ser, trots de allvarliga skador Jim ådrog sig, positivt på framtiden” skriver Åsa Frick.