”Han ska vara med i segerdiskussionen”

Jim Oscarsson om sin topphäst och Hambletonian

TRAV

Jättetalangen King Of The Moor är redo för comeback.

På onsdagen startar han i Scarlet Knights lopp på Solvalla.

Därmed går startskottet för en säsong som kan bli storartad.

– Chanserna att han får åka tillbaka till USA i sommar är ganska stora, säger tränaren Jim Oscarsson.

Foto: Maria Holmén/Kanal 75
King Of The Moor är en riktig familjehäst. F.v. Kevin, Jim, Susanne och Natalie Oscarsson.

Treårige King Of The Moor inledde i fjol karriären i USA, där Jim Oscarsson året innan köpt honom på auktion. Men framgångarna uteblev i hemlandet och efter tre starter togs hästen till Sverige.

På svensk mark gick det bättre och redan i andra starten klippte King Of The Moor till med svenskt rekord för tvååriga utländska hingstar och valacker (1.14,5 över 1 609 meter med bilstart). Två framträdanden till under vintern resulterade i ytterligare två segrar.

– Jag tycker att han är jämbördig med Dig For Dollars vid samma tid. Det är två liknande hästar. King Of The Moor är också allround - både stark och speedig, svarar Oscarsson på frågan hur King Of The Moor står sig i en jämförelse med stallets största stjärna Dig For Dollars.

USA-drömmen lever

Och än lever drömmen om USA. Världens största treåringslopp, Hambletonian med över fem miljoner kronor till vinnaren, avgörs på Meadowlands strax utanför New York i augusti och dit är King Of The Moor anmäld.

– Är vi nöjda med honom slänger vi honom på transporten och åker dit. Lite kul måste man ju ha. Men då ska han vara riktigt, riktigt bra och rada upp segrarna. Annars får han starta på och försörja sig här hemma.

Jackpot på V64

Att King Of The Moor ska få problem med att försörja sig är knappast något som Jim Oscarsson behöver oroa sig över. Sju starter har såhär långt inbringat närmare en halv miljon kronor och på onsdagen väntar ett förstapris på 200 000 kronor i Scarlet Knights lopp.

Men det är ändå en spottstyver i jämförelse med de förtjänstmöjligheter som V64-spelarna erbjuds den här veckan. Omgången kryddas nämligen med jackpot och en eventuell ensam vinnare med sex rätt kan håva in tolv miljoner kronor. I jakten på de miljonerna kan Oscarssons jättelöfte vara en häst att ta rygg på.

– Det är några bra emot men han är bra han också. Han ska vara med i segerdiskussionen.

Ola Johansson/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM