Hallå där Stig H Johansson...

Foto: KANAL75
Erik Adielsson och Stig H Johansson har det väl förspänt inför onsdagens jackpotomgång på V64. Stig H tror själv att Nu Pagadi går felfritt den här gången och gör en bra prestation.
TRAV

...som startar sin stjärna Nu Pagadi i jackpotomgången på V64.

Hur är läget med hästen?

– Allt verkar bra. Han har gått några lätta jobb efter senaste starten och ser ut som vanligt. Hästen är fräsch och fin.

Vad var förklaringen till galoppen i Olympiatravet?

– Han är lite ivrig från början och tog i mer än han klarade av. Han kunde inte hålla reda på benen helt enkelt. Det känns inte som att hästen är speciellt osäker, så jag skulle bli förvånad om han galopperar den här gången.

Vad vill du framförallt se av honom nu?

– Att han sköter sig som han ska och gör en bra prestation. Det bör han också göra om allt står rätt till.

Nu Pagadi har spår utvändigt om värsta konkurrenten Iceland. Vad tror du om uppgiften?

– Det är många snabba hästar i loppet och det är inte så stort fält. Så positionsmässigt lutar det åt att det är han som får göra jobbet utvändigt om Iceland. Det ser ut så på förhand i alla fall.

Klarar han av att vinna den vägen?

– Iceland har jag all respekt för och jag tror inte att det är så många hästar som kan slå honom utvändigt. Iceland gick ju 1.12-tider flera gånger i fjol och har oerhörda resurser i kroppen. Så det kan bli tufft.

Blir det några förändringar i balans eller utrustning?

– Han kommer att gå med en ryckhuva den här gången. Han har gått med fast bomull tidigare men nu kommer han att höra lite mindre eftersom han får mer bomull i öronen. Om det påverkar honom lite mindre vet jag inte.

Hur går tankarna inför Elitloppet? Kommer hästen att vara med?

– Jag vill inte spekulera i det redan innan det här loppet. Han måste visa att han är en bland de 16 som är kvalificerade och det finns inget annat sätt att göra det på än i färsk tävling. Så jag vill avvakta den här starten först och främst.

Det är jackpot på V64 och du tränar flera hästar som är hårt betrodda. Förutom Nu Pagadi, vem är bästa chansen i omgången?

- Jag tycker att Naughty Nanny (V64-2) har bäst chans på förhand. Hon är fint i ordning med två lopp i kroppen och senast satt hon fast med krafter kvar. Fjärdespåret tror jag att hon klarar för det är en lugn och förnuftig häst. Den korta distansen passar också bra.

- Jag tycker också att Coktail Rolls (V64-3) står bra inne i sitt lopp. Hon bör också ha vissa möjligheter.

- Däremot fick vi stryka Somekindacatch (V64-6) som tyvärr är halt. Vi har inte undersökt henne ännu så jag vet inte om det är allvarligt, säger Stig H Johansson.

Michael Carlsson/Kanal 75