”Risken finns att han får dödens på Iceland”

Foto: ALN
Nu Pagadi med kusken Erik Adielsson.
TRAV

På onsdag möts stjärnhästarna Iceland och Nu Pagadi på Solvalla.

Nu Pagadis skötare har stor respekt för konkurrenten – men tror på sin topphäst.

– Risken finns att han få dödens på Iceland, men det brukar inte bekomma honom, säger skötaren Lena ”Sirocco” Berglund.

Sist Nu Pagadi startade i finalen av Olympiatravet på Åby var hästen hårt betrodd. Loppet fick dock ett snabbt slut då hästen galopperade när startbilen släppte fältet.

”Ute efter revansch”

Vid onsdagens jackpott-tävlingar på Solvalla jagar hästen revansch, men den här gången tar man det säkra före det osäkra.

– Han stressade upp sig senast. Man får köra sakta bakom bilen när man har innerspår.

– Han har varit som vanligt sedan starten och känns bra. Den här gången kommer han vara neddövad. I vanliga fall har han bomull i öronen, den här gången kommer han ha en ryckbar huva som Erik Adielsson kan dra om han får lust, berättar skötaren Lena Berglund.

Värsta konkurrenten i loppet är Stefan Melanders Iceland.

– Det ser rätt så bra ut, men Iceland är fruktansvärt bra. Risken är att Nu Pagadi får dödens på honom, men det brukar inte bekomma honom. Det är platschans. Iceland har gått fantastiskt bra och man ska absolut inte nedvärdera honom.

”Fantastiskt roligt”

Nu Pagadi är en av hästarna som är intresant för Elitloppet på Solvalla sista helgen i maj. Men skötaren Lena Berglund vill att hästen ska prestera lite mer.

– Det krävs att han ska bevisa lite mer, att han gör några riktigt bra lopp innan. Om han kan vara aktuell i år eller nästa år är svårt att säga. Det skulle vara fantastiskt roligt om han var med i loppet, men det krävs att han duger till och är en av de bästa.