Nybrink: Spotta ut nappen Svanstedt

Micke Nybrinks kritik mot travtränarens beteende

TRAV

TV4 och topptränaren Åke Svanstedt är i konflikt efter att tränaren valt att bojkotta kanalen.

Nu riktar Sportbladets expert, Micke Nybrink, skarp kritik mot tränaren.

”Åke Svanstedt, slå näven i bordet, spotta ut nappen och börja prata med alla igen”, skriver han i sin krönika.

Förra veckan rapporterade Trav365 om TV4:s beslut att bojkotta Åke Svanstedt. Detta eftersom man inte längre vill ställa upp och göra intervjuer enligt Svanstedt villkor.

Åke Svanstedt valde att bojkotta TV4 efter att ha berättat i kanalen om sin körning i Drottnings Silvias Pokal för ungefär ett år sedan. Under intervjun med reportern Åsa Elmroth erkände Svanstedt att han lämnat fördel till stallkamraten, något som STC, Svenska Travsportens Centralförbund, reagerade över.

Vägrat prata med TV4

Fallet togs upp av STC, men de valde att fria tränaren. Sedan dess har Svanstedt vägrat att uttala sig till TV4, en bojkott som han hävde i mars då han vann V75 på Jägersro. Men Svanstedt väljer bara att prata med vissa reportrar på TV4 vilket har fått produktionsbolaget Kanal 75 och TV4 att ta beslutet att bojkotta Svanstedt och inte intervjua honom.

I tisdagens Sportbladet skriver Sportbladet Micke Nybrink om travtränarens beteende och kritiserar hans sätt att behandla media. Han tycker att Svanstedt, precis som alla andra travtränare och toppkuskar, måste ställa upp på intervjuer för travsportens skull.

”Ofattbart”

”För mig är det därför ofattbart att en av Sveriges mest framgångsrika travtränare, Åke Svanstedt, inte anser sig behöva hjälpa till. Han vill gärna att folk spelar, massvis, så att han kan fortsätta tjäna miljoner men han vill inte lyfta ett finger för att bidra. Eller möjligen ett specifikt finger, höger hands långfinger som han ger alla oss som vill höra och läsa vad han tycker och tänker, skriver han.

Vill att Svanstedt ska prata

Han tycker att Åke Svanstedt måste häva sin bojkott och börja prata.

”Nej, Åke Svanstedt, slå näven i bordet, spotta ut nappen och börja prata med alla igen. Låt inte sambon (?) ­bestämma vad du ska göra eller inte. Be a man! Och, pssst, vill man inte svara på en känslig fråga finns alltid möjligheten ”inga kommentarer”, skriver Micke Nybrink.