Stig H: Han får ta på sig dumstruten

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/Kanal75
Åke Svanstedt och Stig H Johansson.
TRAV

I tisdags sågade Micke Nybrink travtränaren Åke Svanstedt för hans beteende mot media.

Nu får han även hård kritik av kollegan Stig H Johansson.

– Om det visar sig vara sant tycker jag faktiskt att Åke Svanstedt får ta på sig dumstruten, skriver Stig H i sin krönika i Sportbladet.

Under förra veckan avslöjande Sportbladet att TV4 valt att bojkotta travtränaren Åke Svanstedt. Anledningen till detta är att Svanstedt ställer vissa krav för att vara med i intervjuer med tv-kanalen, bland annat vill Svanstedt bara uttala sig för vissa reportrar samt ha betalt för att vara med – något som TV4 och Kanal75 inte går med på.

TV4 kommer inte göra några intervjuer med Åke Svanstedt och det är upp till Åke Svanstedt när han vill vara med i kanalen igen. Men då måste han vara med på samma villkor som alla andra kuskar och tränare.

Får hård kritik

I tisdagens Sportbladet gick krönikören Micke Nybrink till hård attack mot Svanstedt. Han tycker att Svanstedt ska ställa på intervjuer för travsportens skull.

”För mig är det därför ofattbart att en av Sveriges mest framgångsrika travtränare, Åke Svanstedt, inte anser sig behöva hjälpa till. Han vill gärna att folk spelar, massvis, så att han kan fortsätta tjäna miljoner men han vill inte lyfta ett finger för att bidra. Eller möjligen ett specifikt finger, höger hands långfinger som han ger alla oss som vill höra och läsa vad han tycker och tänker, skriver han och fortsätter:

”Nej, Åke Svanstedt, slå näven i bordet, spotta ut nappen och börja prata med alla igen. Låt inte sambon (?) bestämma vad du ska göra eller inte. Be a man! Och, pssst, vill man inte svara på en känslig fråga finns alltid möjligheten ”inga kommentarer”.

”Får ta på sig dumstruten”

Det är inte bara Micke Nybrink som tycker att Åke Svanstedt gör fel. Även Svanstedts kollega Stig H Johansson är kritisk mot Svanstedts agerande.

”Jag förstår Svanstedt i vissa sammanhang. När man är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och blir åtgången samtidigt som han länge varit i en pressad situation så är det klart att man kan snedtända. Men att ta betalt för intervjuer är inget som vi tränare står bakom. Om det visar sig vara sant tycker jag faktiskt att Åke Svanstedt får ta på sig dumstruten”, skriver Stig H Johansson i sin krönika i Sportbladet.