– Det kommer inte påverka Elitloppet

Tore Fyrand.
TRAV

Under tisdagen avgick hela Solvallas styrelse.

Nu får travbanechefen Tore Fyrand allt ansvar – en månad innan Elitloppet.

– Det är ingenting som kommer drabba Elitloppet, jag får bara jobba någon timme extra på dagarna, säger Fyrand.

Under tisdagen kom beskedet att Christer Brandberg, ordförande för Stockholm Travsällskap, lämnar sin post. Detta efter att revisionsfirman KPMG lämnat en rapport, gjord på uppdrag av travsällskapet, som visat på brister i Solvallas räkenskaper, skriver Travronden.

”Jobba någon timme extra”

Senare under kvällen, när styrelsen hade årsmöte, valde hela styrelsen att avgå vilket innebär att att det inte finns någon som styr Stockholms Travsällskap för tillfället. Nödlösningen blir att Solvallas travbanechef Tore Fyrand, som nu jobbar för fullt med Elitloppet, får hela ansvaret för Solvalla – bara en månad innan banans höjdpunkt på året.

– Det här är på den politiska arenan och det kommer inte påverka Elitloppet. Vi vill ha de bästa hästarna i Elitloppet och vi kommer fortsätta jobba med det. Jag får jobba någon timme extra varje dag och det vore bra om dygnet hade 36 timmar istället för 24 timmar nu, säger Tore Fyrand till Trav365.

Varför avgår Solvallas styrelse?

– Det är en lång historia som är svår att sammanfatta. Det är en situation som uppstått under flera år. Christer avgår för att han tror att Solvalla kan bli bättre utan honom. Han vill inte sätta stopp för utvecklingen på Solvalla och när de andra såg att ordförande gick av så följde de hans exempel.

Vad innebär det här?

– Det ger Stockholms Travsällskap en möjlighet att välja en ny ordförande som alla stöttar.

”Tillit i arbetet”

Fyrand förklarar att det handlar om att få ökat förtroende för dem i styrelsen.

– Det handlar om tillit i arbetet, det är inte dokumenterat att några pengar är borta.