Styrelsen avgick – polisen ska utreda

Foto: ALN
TRAV

Hela Solvallas styrelse avgick vid tisdagens årsmöte.

Nu ska Solvallas affärer granskas och även polisen kan kopplas in.

– Det kan vara ett bra sätt att få saken utredd, säger Margareta Wallenius Kleberg, uppfödare och tidigare ordförande i Stockholms Travsällskap, STS.

Under tisdagen kom beskedet att Christer Brandberg, ordförande för Stockholm Travsällskap, lämnar sin post.

Detta efter att revisionsfirman KPMG lämnat en rapport, gjord på uppdrag av travsällskapet, som visat på brister i Solvallas räkenskaper, skriver Travronden.

– Det är uppenbart att det är jag som person, som är måltavlan för alla hätska angrepp på STS. Jag har därför beslutat mig för att omgående lämna mitt uppdrag såsom ordförande och styrelsemedlem med en stark förhoppning att detta skall medföra lugn och arbetsro till gagn för STS och för Svensk Travsport, skriver Brandberg i ett brev till travsällskapets medlemmar.

”Solklart underlag”

Senare under kvällen avgick hela styrelsen vid årsmötet på Solvalla. Den avgående styrelsen vill att ledningen ska anlita en erforderlig juridisk expertis för att göra en utredning om eventuella misstankar om brott inför en polisanmälan.

Majoriteten av medlemmarna av Stockholms Travsällskap vill ha en polisutredning av Solvallas affärer.

– KPMG:s utredning är ett solklart underlag för en polisanmälan. Det är bara att lämna in papperna till Ekobrottsmyndigheten så drar de igång. Misstankar finns ju om skattebrott, bokföringsbrott och trolöshet mot huvudman. Vi måste få slut på epoken Lundborg, sa Klas Karnegärd, medlem i Stockholms travsällskap, till Travronden.

”Skönt att få saker ur världen”

Margareta Wallenius Kleberg var ordförande för Stockholms Travsällskap 2006 till 2008. Hon tycker att det är olyckligt att detta inträffar när det bara är en månad kvar till Elitloppet. Samtidigt tror hon att det är bra att fallet utreds.

– Det var det enda som gick att göra, nu får man välja en ny styrelse. Man har haft en utredning och bestämt att styrelsen ska avgå, men några kan bli valda igen. Jag tycker att det är riktigt att vi lägger det här bakom oss och jobbar för hästarna och Solvalla i stället. Mycket tid och kraft har gått åt till flytten av Solvalla.

Hon tror att det kan vara bra om Solvallas räkenskaper utreds av polisen.

– Det kan vara ett bra sätt att få saken utredd. Med revisorer kan man inte gå in hur som helst. Det är skönt att få saker ur världen, säger hon.