Nu Pagadi glänste – klar för Elitloppet

Foto: Lars Jakobsson /Kanal75
Nu Pagadi imponerade stort när han vann på 1.12,0 på Solvalla och utklassade bland annat Iceland. Efter loppet bjöds hästen in till Elitloppet.
TRAV

Stig H Johanssons stjärna Nu Pagadi glänste på Solvalla.

Efter loppet blev hästen inbjuden till Elitloppet.

– Jag sa ja tack till inbjudan, meddelade tränaren i TV4.

Det var fem hästar klara för Elitloppet inför onsdagens V64-tävlingar. Nu är de sex. Stig H Johanssons läckre fux, Nu Pagadi, vann på ett imponerande sätt på Solvalla och fick en inbjudan direkt efter loppet. Många spekulerade i att Nu Pagadi skulle få gå den tunga vägen utanpå Iceland i loppet. Men när Adielsson körde till så var inte Melander i ledningen vaken. Något som Micke Nybrink kritiserade.

– Är inte det där lalligt?

– Det är som att åka ut i elitserien på en skridsko, det är inte bra. Välkommen till elitserien säger jag bara, sa Nybrink lite syrligt i TV4-studion.

Väl i ledningen brisade Nu Pagadi undan i läcker stil och segern blev säker.

– Det var mycket bra. Det blev ett klockrent lopp för honom. Det är skönt att man slipper ta livet av honom varje gång. Han springer och leker och lattjar. Han är lekfull helt enkelt, sa Erik Adielsson i vinnarcirkeln efter segern.

På frågan om Nu Pagadi har kvalitéer för att vara med i Elitloppet svarade Adielsson:

– Ja, det har han.

Stig H: En kanonhäst

Det tyckte Solvallas travbanchef, Tore Fyrand, också som snabbt var fram till Stig H Johansson efter loppet för att bjuda inom honom till Elitloppet. Lika fort svarade Stig H ja.

– Jag sa ja tack till inbjudan och vi är glada så här långt, sa Stig H Johansson i TV4.

Han fortsatte: 

– Han var fin och gör alltid bra prestationer när han sköter sig. Det är en kanonhäst.

”Det går bra nu...”

Och Stig-Eriks framgångar fortsatte. Adielsson vann avdelning ett, två och tre. Vem som tränade? Stig H Johansson så klart. De tog alltså ett äkta hat trick på V64.

– Det går bra nu. Det går verkligen bra. Hon visade bra uppfattning. Det var femstjärnigt gjort av henne, sa Erik Adielsson efter segern med Cocktail Rolls och summerade sitt äkta hat trick.

ARTIKELN HANDLAR OM