”Det är förjävligt och kan vara kriminellt”

Foto: ALN
Tommy Hanné.
TRAV

I tisdags avgick hela Solvallas styrelse och nu ska polisen utreda vad som hänt på nationalarenan.

Hemmatränaren Tommy Hanné är irriterad över vad som hänt.

– Det är förjävligt och kan till och med vara kriminellt, säger Hanné.

Under tisdagseftermiddagen avgick Christer Brandberg som ordförande i Stockholms Travsällskap. Kort därefter valde samtliga i styrelsen att följa efter sin ordförande och nu får Solvallas travbanechef Tore Fyrand hela ansvaret för landets nationalarena – bara en månad innan Elitloppet.

Brandberg avgick efter att revisionsfirman KPMG lämnat en rapport, gjord på uppdrag av travsällskapet, som visat på brister i Solvallas räkenskaper, skriver Travronden.

”Trassligt en längre tid”

Nu ska Solvallas affärer granskas och även polisen kan kopplas in. Tommy Hanné, en av Solvallas kändaste tränare, är smått chockad efter beskedet om att hela styrelsen avgått.

– Det har varit trassligt en längre tid. Man har hört rykten om att det varit dåligt och det är tråkigt att höra att det är sant.

Tommy Hanné påstår sig vara dåligt insatt i vad styrelsen gjort– men rykten har spridit sig bland banans tränare.

– Vad jag har hört så har pengar som vi ska köra om försvunnit till administration och till flytten av Solvalla och stämmer det är det förjävligt, det kan till och med vara kriminellt, säger Hanné och fortsätter:

– Jag har inte haft så bra kontakt med styrelsen, det är Stig H Johansson, Jim Frick och Jan Jönsson som jobbat i styrelsen. Vi andra har inte haft så stor kontakt med själva styrelsen.

Kris

Under många år har de aktiva klagat på att det är för lite prispengar i svensk travsport. Enligt Tommy Hanné har uppfödarna det mycket kämpigt.

– Vi måste ha mer prispengar att köra om, uppfödarna går på knäna. Det är jätteviktigt att vi får till en ekonomisk förbättring, det är ett måste för att vi ska kunna fortsätta.

Är det kris i svensk travsport?

– Ja, det kan man säga. De senaste tre-fyra månaderna har det känts som en liten ljusning. Men nu kommer det här och det är inte trevligt. De har bara skjutit på den här utredningen men det är skönt att den kommer igång, säger Tommy Hanné.