”Hon är med i striden”

Efter karledsinflammationer – nu är stall Timo Nurmos på gång igen

Foto: KANAl75
TRAV

Häften av stallets hästar har haft problem med karledsinflammationer.

Stallformen hos Timo Nurmos har därför inte varit den bästa.

I lördagens V75-omgång har han ett par intressanta hästar till start.

– Vanessa du Ling är mycket fint i ordning. Jag är optimist och tror att hon är med i striden, säger Nurmos.

Solvallatränaren har en tid haft problem med en efterhängsen sjukdom i stallet. Häften av stallets 155 hästar har haft karledsinfektioner i vinter. Det har också gjort att det har varit sparsamt med starter ifrån Nurmos hästar.

– Jag har aldrig varit med om att så här många hästar har drabbats av det tidigare. Det är virus och bakterier som har gått runt och de har smittat varandra. Inflammationerna kommer också snabbt, på morgonen kanske det inte märks någonting men så helt plötsligt har det brutit ut på kvällen.

– Nu ser det i alla fall äntligen ut att vara på väg över. Det är inga nya fall de senaste veckorna och hästarna är friska och börjar kännas starka igen. Men ofta behöver de lopp i kroppen när de har varit sjuka, säger Timo Nurmos.

Åker till Italien

Själv åker han till Neapel det här veckoslutet då Carmel startar i Gran Premio della Lotteria på söndag. Det är Italiens svar på Elitloppet med cirka 2,5 miljoner kronor i förstapris. Carmel hade tur i spårlottningen och fick bricka tre bakom bilen. Han körs av Jean-Michel Bazire och har ett lopp i kroppen efter sin vintervila.

– Han fick en perfekt genomkörare i årsdebuten och var inte tom i mål. Hästen var fin i tisdagsjobbet och jag ville ha Bazire som kusk. Jag hoppas att han tar resan på ett bra sätt för då tror jag att han gör en bra prestation. Det ska bli spännande att se hur långt det räcker, säger Nurmos.

Topplopp av Vanessa du Ling senast

Samtidigt har han tre hästar till start i V75 som kryddas med en jackpot på Örebrotravet. En ensam vinnare kan ta hem 47 miljoner kronor bara på sju rätt. Timo Nurmos har framförallt två hästar som bör vara intressanta för spelarna. En av dem är Vanessa du Ling som senast gjorde ett topplopp som trea bakom Spring Erom och Maharajah.

– Vanessa du Ling (V75-5) var riktigt bra senast då hon spurtade vasst i ett stenhårt gäng. Hon gör mig aldrig besviken och känns jättefin i jobben. Möter visserligen bara ston den här gången men det är några bra med. Jag måste ändå vara optimist så bra som hästen känns. Normalt sett tror jag att hon är med i segerstriden. Det är min bästa chans och hon går barfota fram som vanligt, säger Timo Nurmos.

Vad säger du om dina övriga V75-hästar?

– Gany du Ling (V75-2) hade haft ett litet uppehåll inför senaste starten då han varit sjuk och haft karledsinflammation. Med tanke på det gjorde hästen ett mycket bra lopp då han fick gå ute i spåren sista varvet. Han spurtade bra och var bara två längder efter vinnaren i mål i en snabb avslutning. Det känns i jobben att hästen har gått framåt formmässigt och han är fint i ordning. Dåligt läge nu med bakspår men klaffar det lite på vägen ska han räknas. Balansen blir barfota runt om.

– Harmonic Silvio (V75-3) har kanske ingen riktig toppform även om han känns okej. Han har haft lite otur på slutet och kommit illa till ifrån dåliga lägen. Senast var det dåligt tempo och det gick väldigt fort till slut. Det är inte så lätt att ta flera längder då om man sitter en bit ner i kön. Hästen är snabb ut men möter tuffa konkurrenter här. Normalt sett blir det svårt att räcka och jag är nöjd med en bra placering. Han tävlar barfota runt om.

Michael Carlsson/Kanal75