Kolgjinis skräll som kan fixa 47 miljoner

Foto: ALN
Lutfi Kolgjini.
TRAV

Bli ensam med sju rätt på lördag och vinn 47 miljoner kronor.

Stjärntränaren Lutfi Kolgjini har tre hästar till start – och bjuder på ett drag som kan ge miljoner.

– Turnaorund känns strålande, han har bra segerchans, säger Lutfi Kolgjini.

Jackpott på V75 med 47 miljoner till en ensam vinnare. Jägersrotränaren Lutfi Kolgjini har under de senaste veckorna haft rejäl snurr på sina hästar och på lördag har han tre hästar till start på V75.

Bland annat startar Kolgjini sexårige Imola November i Örebro International med 400 000 kronor i förstapris. Men trots att hästen har toppform tror Kolgjini inte på seger.

Anledningen: Det stenhårda motståndet.

– Det är ett ruggigt bra lopp och det förtjänat Örebro. Det är ett fruktansvärt bra lopp och min häst har ingen chans mot Spring Erom och Västerbo Paradise. Han känns jättefin och har gått riktigt bra men han kan inte slå de två hästarna. Segern står mellan de två, säger Kolgjini.

”Känns strålande”

För att vinna 47 miljoner på lördag måste du hitta hästarna som de andra spelarna inte har med på sina kuponger. I V75-3, gulddivisionen, tror Kolgjini mycket på Turnaround som startar från spår fyra bakom startbilen. I skrivande stund är hästen streckad på mindre än var fjärde V75-kupong.

– Turnaround känns verkligen strålande för dagen. Han var mycket bra senast och är inne i en positiv utvecklingskurva. Han blir bara bättre och bättre, säger Kolgjini som har taktiken klar:

– Jag kör gärna i ledningen. Jag tror att han kan komma förbi Finders Keepers från start, spår ett på Örebro är inte optimalt. Jag tycker min häst ska ha bra segerchans och det är min bästa segerchans på lördag.

I V75-1 har du Ridgehead Cahore till start, har han någon segerchans?

– Han har inte varit bra på sistone och har max platschans. Han har fått vila lite nu och en veterinär har gått igenom honom. Jag hoppas vilan ska ha gjort honom gått men bakspår är inte positivt och han får tufft att vinna.

Vad är Lutfi Kolgjinis bästa tips för att ta hem jackpotten?

– Jag har inte en jävla aning, hade jag haft det hade jag varit miljonär på spel själv. Hästspel är ett kunskapsspel men man måste ha lite tur också. Man måste ha känsla för vilka lopp det kan skrälla i och vilka som är starka favoriter, men jag är ingen spelare, säger Kolgjini till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM