Vännen: Det blir ett känslosamt ögonblick

Foto: ALN
Redtop.
TRAV

För en vecka sedan gick hästägaren och travtränaren Sören L Johansson bort i cancer.

På lördag kan hans häst Redtop hedra sin ägare genom att vinna på V75.

– Det blir ett känslosamt ögonblick, säger Håkan ”Lillis” Olsson, Event Manager på Örebrotravet.

I fredags gick amatörtränaren Sören L Johansson bort efter en tids sjukdom. Johansson hade kämpat mot cancer en längre tid.

– Han var dålig i cancer. Jag kände honom väl, jag brukade träffa på honom på stallcaféet två-tre gånger i veckan. Jag besökte även honom på sjukhuset, berättar Håkan Olsson.

Johansson var en av de stora profilerna på Örebrotravet och har tränat fram hästar som Virak, Alrik Ego, Enac Sinner, Avanto och Redtop.

Vann på Örebrotravet

Redtop var Sörens favorithäst och han fick uppleva en sista seger med hästen då Redtop vann på Örebrotravet den 15 april.

– Det var oerhört känslosamt förra gången då hästen vann, ett känslosamt ögonblick. Det var många av hans vänner som var rörda till tårar. Det var fantastiskt att se hästen vinna.

”Känslosamt ögonblick”

Vid lördagens V75-tävlingar på Örebrotravet startar Redtop som favorit i den andra avdelningen.

– Vi hade hoppats att han kunde vara med även nu. Det kommer bli ett känslosamt ögonblick om hästen vinner, även för mig som kommer att sköta segerintervjun.

Sören L Johansson visste att han inte hade så lång tid kvar att leva så i november skrev han över hästen på sin hustrun och bror.

– Han var beredd på det här, men vi trodde kanske att han skulle kunna vara med över sommaren.

– Jag ringde till Åke Svanstedt, som tränar hästen nu, och berättade att Sören hade gått bort. Åke undrade hur ska vi göra nu. Jag berättade att Sören skulle ha velat att hästen startade, säger Håkan Olsson.