Amputerar foten – fortsätter tävla

Topptränaren måste ta bort foten – tänker fortsätta att träna travhästar

TRAV

Topptränaren Harald Lunde tvingas amputera sin fot.

Trots det tänker han fortsätta att träna travhästar.

– Om allt fungerar med protesen så känner jag mig stark nog för att fortsätta. Jag har stabila hästägare som vill fortsätta att satsa på mig, säger tränaren till Trav24.no.

Foto: ALN

Den framgångsrika norske travtränaren Harald Lunde har haft problem med foten under flera år. Nu ligger han dock på sjukhus i Trondheim för att åtgärda problemen.

Det första beskedet var att han skulle ta bort en tå, men nu tvingas han ta bort hela foten.

– Det här kommer från diabetessjukdomen som jag har kämpat med under en lång tid. Det har bara blivit värre och värre, berättar han för Trav24.no.

– Jag hoppas att jag bli utskriven om tre veckor och planen är att jag reser över till Toronto igen för ett år till där innan jag vänder hem igen för gott, berättar han för Trav24.no.

Men inget är spikat och han kan även bli kvar i USA.

– Eller jag har flera fina tvååringar i stallet, så man vet aldrig. Låt oss säga att att jag tar ett år i taget. Om allt fungerar bra med protesen känner jag mig stark nog att fortsätta och jag har väldigt stabila hästägare som vill fortsätta att satsa på mig, säger han till Trav24.no.

Under tiden tar hans anställda hand om rörelsen.

– Jag har väldigt bra personal som tar hand om de åtta hästarna som står hos mig.

Trots sjukdomen och en amputerad fot vägrar han att dra sig tillbaka. I stallet har han en häst som han tror en hel del på.

– Jag har en treåring i stallet som är den bästa jag har haft hittills. Det är en svenskägd häst, en bror till Smoking Gun som heter Brother Glide, berättar han för Trav24.no.

Harald Lunde har haft fina framgångar i både USA och Norden och har tränat hästar som Rotation och Banker Hall.