Frank: Jag har två bra rysare

Brottarlegendarens drag och jackpottsystem i jakten på 47 miljoner

Frank Andersson.
TRAV

Frank Andersson vet hur man vinner miljoner på trav.

Vinstrekordet är på tolv miljoner och brottarlegendaren är het inför jackpotten på V75.

– Spelformen är mycket god just nu, säger Frank Andersson till Trav365.

Men förutom spelvinsterna har Frank Andersson haft några ångestfyllda veckor. Han är delägare i stjärnhästen Red Hot Dynamite som plötsligt blev allvarligt sjuk och var nära att dö. Han hade fått ett veck på tarmen och tvingades till akut operation. Efter några kritiska dygnen var faran över och den fyrfaldige miljonären är hemma igen.

– Det var en riktig pärs och jag är väldigt glad att han överlevde. Men det var några tuffa dygn och jag var väldigt orolig. Usch, hoppas verkligen att man slipper uppleva något sådant igen, säger Frank Andersson till Trav365.

”Ta det lugnt”

Red Hot Dynamite är en av Trav-Sveriges mest lovande hästar. Inför det här året var han favorit till segern i svenskt Travderby. Nu är säsongen mycket oviss.

– Hästen klarade av operationen bättre än man trodde på förhand. Det var också bra att man inte behövde ta bort någon bit av tarmen. Nu ska han bara ta det lugnt i ett par månader och skrittas så att såret får läkas.

– Det går inte att lägga upp alltför mycket planer i nuläget. Självklart hoppas man ju på att han hinner komma igång till derbyt i höst. Att han kanske kan göra en start innan derbykvalen i augusti. Men det får bli som det blir. Huvudsaken är att han blir fullt återställd i första hand. Det var trots allt en livshotande tarmsjukdom han råkade ut för, säger Frank.

En gambler

Den förre världsmästaren i brottning är känd som en gambler ut i fingerspetsarna. Han har enligt han själv spelat på trav sedan 1977. Det har blivit en hel del storvinster genom åren, och den största fullträffen kom på V75. Tillsammans med några kompisar vann Frank Andersson tolv miljoner kronor i en omgång som kördes på Bergsåker.

– Det var en jättehäftig känsla att det bara var vi och några till som hade alla rätt. Jag har lärt mig att på V75 ska man bara spika hästar som körs av toppkuskar. Hitta två, tre bra spikar och sedan ös på med streck i de andra loppen. På så sätt kan man få med lite skrällar också, menar han.

Läst på

Frank Andersson köpte bland annat en Porsche för pengarna och hävdar samtidigt att pengarna är slut för länge sedan.

– Jag älskar gambling och har levt livets glada dagar. En hel del av pengarna har jag återinvesterat i sporten, säger han och skrattar.

När det vankas jackpott på V75 är Frank Andersson extra taggad. Han har pluggat en hel del inför omgången i Örebro och hävdar samtidigt att han het på spelet.

– Jag har haft ett par fina spelveckor och dragit in en del. Spelformen är god och i tisdags hade jag en ”sudd” på en rak Dagens Dubbel som satt klockrent. Så det känns bra.

Vilka är dina bästa idéer inför jackpottomgången på V75?

– Jag har haft bra framgångar med Roger Walmann och Örjan Kihlström på slutet. Jag tänker därför spika City Hall (V75-6) som har visat fin form. Han var mycket bra senast efter ett tungt lopp mot bra hästar. Nu har han ett perfekt läge och är dessutom inte favorit. Sådant gillar man som spelare.

– En som däremot är favorit är Vanessa du Ling (V75-5). Hon var ruskigt bra senast och var då inte långt efter kanoner som Spring Erom och Maharajah. Nu möter hon bara ston och måste ha toppchans.

Har du några rysare att bjuda på?

– Ladies Man (V75-7) ska bli mycket intressant att se i långloppet. Han har radat upp segrarna och ställs möter nu tuffare hästar. Men han har ett bra läge och så bra som han har varit på slutet tror jag att han kan vinna även här.

– Sedan vill jag även varna lite för Gany du Ling (V75-2) och Turnaround (V75-3).

FAKTA

Frank Anderssons V75-system

V75-1: 1, 2, 4, 9

V75-2: 2, 3, 5, 6, 8, 9

V75-3: 1, 4, 5

V75-4: 3, 5, 6, 7, 12

V75-5: 6 Vanessa du Ling

V75-6: 2 City Hall

V75-7: 1, 7, 9, 13

Systemet är på 1440 rader.