Profilernas vädjan: Bjud in Maharajah

Foto: KANAl75
Thomas Nilsson, Johan Edlund och Lennart Forsgren.
TRAV

I lördags vann Maharajah på V75.

Nu vill landets travexperter se honom i Elitloppet.

– Det är ett enormt intresse kring Maharajah, säger Lennart Forsgren.

Stefan Hultmans stjärna Maharajah förlorade i årsdebuten på Mantorps travbana för några veckor sedan. Hästen fick då ett tufft lopp utvändigt ledaren, tröttnade den sista biten och slutade tvåa.

I lördags skedde årets andra start och då tog hästen rejäl revansch. Maharajah tog tidigt hand om ledningen och kunde sedan vinna enkelt även om det blev dramatiskt till slut. Örjan Kihlström, som körde hästen, såg ut att gå emot en säker seger men med 70 meter kvar till mål tog hästen ett hjälpsteg och var ytterst nära att galoppera. Hästen klarade av situationen och vann med mycket krafter sparade.

”Vore bra pr-mässigt”

Efter lördagens seger vill nu flera av landets experter se femåringen i Elitloppet som avgörs på Solvalla om en månad. Lennart Forsgren, kusk och TV4-profil, tror att Maharajah skulle kunna ge Elitloppet ett enormt uppsving.

– Om jag vore Solvallas sportchef hade jag velat haft med Maharajah och Nu Pagadi. Det skulle bli ett enormt sug kring Elitloppet med de hästarna och pr-mässigt vore det väldigt bra, säger Forsgren.

Forsgrens kollega, Thomas Nilsson, är även han imponerad av Maharajah och vill att Tore Fyrand bjuder in honom till Elitloppet.

– Det skulle vara roligt att se Maharajah över kort distans i Elitloppet. Det är en jäkla fin häst.

Edlund imponerad

Johan Edlund, som jobbade med Vinnare V75 i lördags från Umåkers travbana, skrev så här i sin krönika i Sportbladet efter V75-tävlingarna.

”Maharajah har verkligen glänst i årets två starter och kommer få en super­säsong. Jag vill se honom i elitloppet. Där behöver inte heller Örjan Kihlström köra så sakta som han gjort hittills i år”.

Sportbladets krönikör Micke Nybrink vill också se Maharajah i Elitloppet.

– Roligast vore det om Maharajah bjöds in och han tackar ja. Men jag litar helt på Hultman och Kihlströms omdöme. Om de tror att det går så ska de starta, annars inte, säger Nybrink.