Här är tv-klippet som trav-Sverige pratar om

Experterna börjar munhuggas under sändningen

Foto: ATG.SE
Mohammed Malla, Johan Lindberg och Micke Nybrink.
TRAV

Här är tv-klippet som hela trav-Sverige pratar om.

Tipsexperterna Mohammed Malla och Micke Nybrink tjafsade med varandra under inspelningen av travprogrammet "Lindberg Orakat".

– Nybrink är överskattad. Hans drag är tagna ur luften och han har inte gjort spelarkåren särskilt rik direkt, sade Malla om Nybrink i programmet.

I ATG.se och webbprogrammet "Lindberg Orakat" lämnas V75-tips varje vecka. Just nu pågår även utmaningen "Malla mot Alla" där tipsexperten Mohammed Malla tävlar mot sju olika lag.

Ett av lagen som Malla tävlar mot är TV-laget, bestående av Micke Nybrink och Ralf Vadsmo. Finalen avgörs under elitloppshelgen, just nu har Malla 35 poäng och 7404 kronor inspelat, jämfört med TV-lagets 34 poäng och 280 kronor inspelat.

”Nybrink har hackat på mig”

När Malla och Nybrink möttes i den senaste omgången på fredagen började de munhuggas.

Båda experterna hade nära till sarkasm och till slut övergick det till irritation. Nu diskuteras klippet på Lindberg Orakats grupp på facebook.

Mohammed Malla berättar mer om tjafset:

– Nybrink har hackat på mig sedan jag började med det här. Jag tycker inte att man ska kasta sten om man står i glashus. Jag har ju fler rätt och mer pengar inspelat än honom i tävlingen hittills.

Mohammed pekar på ett exempel.

– Jag pratar till exempel med tränaren Roger Malmqvist regelbundet, vi bor båda i Solna. Jag vet att Roger är mycket nöjd med 8 Dedes Brassie i avdelning 2 så jag rekommenderade den som omgångens "atombomb". Då började Nybrink föreläsa om att hästen hade spår åtta med bilstart och inte kunde vinna från ett så dåligt spår ...

Malla fortsätter:

– Någon minut senare började Nybrink pladdra om att Triton Sund var hans drag i Olympiatravet. Vad har Triton Sund för spår? Ja just, det spår åtta med bilstart!

I "Lindberg Orakat" säger Mohammed att Nybrink är Sveriges mest överskattade tipsexpert.

– Det står jag för. Han är väldigt bra på motiveringar och duktig på skådespeleri, men hans drag är ofta tagna ur luften, säger Malla.

– Nybrink bemöter kritiken:

– Jag har respekt för alla som håller på med det här. Att tippa trav är svårt. Men Mohammed verkar ha ramlat av bussen utanför Hästsportens Hus i Stockholm och halkat in på ett bananskal i tipsprogrammen. Den killen har mycket kvar att bevisa.