Inez, 26, har tjänat fem milj – på några veckor

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75
TRAV

Hon är 26-åringen som ridit in 5,2 miljoner kronor på bara några veckor.

Den svenska toppjockeyn Inez Karlssons succé i USA fortsätter – men själv tar hon framgångarna med ro.

– Jag tänker inte så mycket på pengarna, säger Inez Karlsson till Trav365.

I början av mars började toppjockeyn Inez Karlsson rida på Hawthorne-banan i i Chicago efter att ha varit i Florida och tävlat.

Nu några veckor senare avslutades vårmeetinget och Inez Karlsson slutade trea, trots att hon kom några veckor senare till banan. Sammanlagt hann hon rida 169 lopp och tog 42 segrar.

– Det har gått jättebra, så jag ska inte klaga. Jag var tre veckor senare än alla andra, så jag gick inte in för att vinna meetinget, säger Inez Karlsson.

”Bor gratis”

Från mars till slutat av april red hon in 691 349 dollar, över 5,2 miljoner kronor.

– Det har gått mycket bättre än tidigare år. Men jag tänker inte så mycket på pengarna. Jag spenderar inte så mycket pengar. Jag bor med min pojkvän i ett hus, så jag bor gratis. Jag betalar bensin mat och telefon. Jag sätter mina pengar på banken. Varje gång jag rider ett lopp får jag en bassumma. Vinner jag får jag tio procent av förstapriset, blir jag tvåa får jag fem procent, berättar hon.

”Jobbar hela tiden”

Förra veckan gick det riktigt bra för Inez på tävlingsbanan

– Då tjänade jag 12 000 dollar, berättar hon.

– Men vad ska man göra för pengarna. Det enda jag gör är att jobba. Jag jobbar för att jag ska kunna pensionera mig i framtiden. Eller om jag får barn, att det blir en säker framtid för dem. Jag spenderer inte en massa pengar på en middag och jag har inte tid med semester. Jag jobbar hela tiden, säger hon,

Nu väntar nästa meeting på Arlington för Inez Karlsson. I morgon torsdag drar tävlingarna igång och pågår fram till i höst.