Missar Elitloppet – stannar i USA

Foto: PETRI JOHANSSON/KANAL75
Tim Tetrick.
TRAV

Förra året var han elitloppshelgens stora profil.

I år går Solvallas publik miste om stjärnkusken Tim Tetrick.

– Han har ingen häst att köra i Elitloppet, säger Klaus Koch.

Den Amerikanske stjärnkusken Tim Tetrick gästade Solvalla under fjolårets elitloppshelg och gjorde stor succé. Tetrick blev snabbt en publikfavorit med sin härliga charm och sin annorlunda kuskstil.

Tetrick vann ett försök till Sweden Cup med Colombian Neckite och slutade tvåa i finalen bakom Express Merett.

Galopp i Elitloppet

Den stora anledningen till att Tetrick kom till Sverige var för att köra Buck I St Pat i Elitloppet. Tetricks häst blev rejält uppsnackad dagarna innan loppet och spelades till storfavorit.

Men loppet var över innan det ens hann börja för Tetricks styrning. Hästen galopperade hejdlöst i startmomentet och försvann direkt.

”Inte aktuell”

Efter förra årets populära besök är det många som vill se Tetrick på Solvalla även i år – men så blir det inte. Tetrick har ingen häst att köra i Elitloppet och kommer därför inte till Stockholm.

– Tim sa att han vill komma om han får någon häst att köra i Elitloppet men som det ser ut nu så har han ingen häst att köra. Dessutom tävlar de mycket på Meadowlands i maj och det gäller att vara med och köra där för annars tappar man hästarna. Som det ser ut nu är han inte aktuell, säger Klaus Koch.

Vad tyckte du om Tetricks gästspel förra året?

– Det var helt fantastiskt. Det blev ett väldigt stort medialt intresse och hans insats bakom Colombian Neckite var helt makalös, säger Koch och fortsätter:

– Men man kan inte räkna med att han kommer och det var roligt att han var här förra året. I år får vi andra toppkuskar i stället, Andy Miller är en fantastiskt bra kusk och han kommer också gå hem oss publiken.