Almenäs uppmaning till Solvallas banchef

Foto: BJÖRN LINDAHL
Jessica Almenäs.
TRAV

Jessica Almenäs vill ha mer snack kring Elitloppet.

Nu vill TV4-stjärnan att Solvallas chef ska anställa travexperten Hans G Lindskog som mediarådgivare.

”All reklam är bra reklam”, skriver Almenäs på sin twitter.

Elitloppet närmar sig med stormsteg och nu är det endast 39 dagar kvar till Solvallas största lopp.

Men trots det är det enbart en häst som är inbjuden. Hästen som Solvallas travbanechef Tore Fyrand bjudit in är amerikanske Lucky Jim som är världens snabbaste häst i år.

15 platser finns kvar att fylla och nu reagerar TV4-stjärnan Jessica Almenäs. Almenäs skriver på sin twitter att det är dags för Fyrand att börja bjuda in hästar.

”OK Tore Fyrand,nu är det dax att skapa buzz kring Elitloppet. Börja bjuda in NU! och anställ Hans G som mediarådgivare. All reklam är bra reklam”, skriver Almenäs.

Beanie M.M. nära Elitloppet

Tore Fyrand tar det hela med ro och säger till Trav365 att flera hästar kan bjudas in i slutet av veckan.

– Vi kan komma med några hästar i slutet av veckan. De svenska hästarna är råvaror som vi kan följa från dag till dag. Sen förstår jag att vissa vill planera i förväg om de ska åka till Elitloppet, hästar från USA till exempel. En häst som är väldigt nära Elitloppet Beanie M.M., jag ska prata med tränaren Morten Waage och se hur han tagit senaste loppet, säger Fyrand och fortsätter:

– Finlandja Ajo och Lotterian i Italien kommer vi följa noga, de loppen kan bli väldigt avgörande för vilka hästar som vi kommer bjuda in. Sen har vi Oslo Grand Prix två veckor innan Elitloppet.

”Form är viktigt”

Tore Fyrand vill se att hästarna visar form innan han bjuder in dem.

– Formen är det viktigaste. Men det är bra att folk är intresserade och pratar om Elitloppet. Ett tag blev jag beskylld för att vara en dum norrman som inte sett ett travlopp men det är ingenting jag bryr mig om. Det är ett stort intresse kring Elitloppet och det är bra att det snackas om det, det är en styrka.

”Enormt förtroende för Tore”

Hans G Lindskog, som var chef på Solvalla 2005 tror att Tore Fyrand och hans kompanjon Klaus Koch klarar uppgifterna kring Elitloppet galant.

– Man har de två bästa administratörerna man kan ha. Jag hade det stora nöjet att vara ansvarig för Elitloppet 2005 och det var en rolig upplevelse. Men jag är fullständigt övertygad om att Tore klarar av det här och jag har ett enormt förtroende för honom och Klaus Koch. Jag är helt bergsäker på att årets Elitlopp blir kanonbra. Tore är en lugn och klok person som har stor rutin, han kommer fixa det här.

Vad säger du om att Jessica Almenäs vill se dig som mediarådgivare?

– Jessica är min kompis, jag är ordförande i hennes fanclub. Jag tror på henne och hon tror på mig. Det enda jag kan hjälpa till med är att sprida min glädje och entusiasm och det kommer jag göra då jag ska jobba med olika aktiviteter under elitloppshelgen.