Här är Solvallas joker till Elitloppet

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL75
Quarcio du Chene med sin skötare Anna-Carin Myrman.
TRAV

I helgen blev den första hästen klar för Elitloppet.

Nu avslöjar Solvallas chef, Tore Fyrand, att han har en joker som är högaktuell för storloppet.

– Quarcio du Chene är en oslipad diamant, han kan göra extrema lopp, säger Fyrand.

Om 41 dagar avgörs Elitloppet på Solvalla. Solvallas travbanechef, Tore Fyrand, har än så länge tagit det lugnt med inbjudningarna och hittills är bara en häst inbjuden.

Hästen som är inbjuden är Amerikanske Lucky Jim som natten till lördagen vann Su Mac Lad-finalen på Meadowlands travbana på tiden 1.09,1 vilket är den snabbaste tiden i år. Hästen fick direkt efter loppet en inbjudan av Solvallas chef Tore Fyrand.

”Är en joker”

Nu avslöjar Tore Fyrand för Trav365 att han har en joker som är högaktuell för Elitloppet. Hästen det handlar om är Olle Goops Quarcio du Chene som delägs av hockeystjärnorna Tony Mårtensson, Per-Johan Axelsson och Kristian Huselius. Hockeykillarnas häst har stundtals visat enorma fartresurser – men ofta galopperat bort sig.

– Quarcio du Chene är en oslipad diamant. Han är en mycket intressant häst och han har visat att han kan göra extrema lopp. Man söker de allra bästa och Quarcio du Chene är en jävligt speciell och krävande häst med väldigt hög kapacitet. Han har visat potenital för att vara en topphäst och det är en joker, säger Tore Fyrand.

Startar i Finland

Familjen Goop drömmer om att starta sin häst i Elitloppet men först ska hästen göra en start i Finland i början av maj.

På Gooparnas hemsida skriver de att man fått en inbjudan till Finlandia Ajo som avgörs om två veckor.

”Stallets Quarcio du Chene är på gång igen. Fortfarande finns en dröm om Elitloppet, men vi tar en start i taget”, skrev Björn Goop i sin krönika i Sportbladet i torsdags.