Ludde: De har bjudit in hästar i hemlighet

Foto: ALN
TRAV

Solvallas chef Tore Fyrand har enbart bjudit in en häst till Elitloppet.

Men nu påstår Lutfi Kolgjini att flera hästar bjudits in i hemlighet.

– De gör så här för att det ska spekuleras, säger Kolgjini till Trav365.

38 dagar kvar till Elitloppet och än så länge är det enbart en häst som blivit inbjuden. Amerikanske Lucky Jim blev under förra veckan inbjuden till Solvallas storlopp och kommer till Stockholm i slutet av maj.

Tore Fyrand, som är ansvarig för inbjudningarna, har legat mycket lågt med att bjuda in hästar och det har gett reaktioner. Bland annat skrev Jessica Almenäs så här på sin twitter häromdagen.

”OK Tore Fyrand,nu är det dax att skapa buzz kring Elitloppet. Börja bjuda in NU! och anställ Hans G som mediarådgivare. All reklam är bra reklam”, skriver Almenäs.

Flera utländska hästar inbjudna

Men enligt stjärntränaren Lutfi Kolgjini har Solvalla bjudit in flera hästar i hemlighet. Kolgjini påstår att flera utländska hästar fått en inbjudan.

– Jag vet att flera utländska hästar har fått plats i Elitloppet. Det är inte bara Lucky Jim som är inbjuden, det vet jag. De gör så här bara för att det ska spekuleras, säger Kolgjini och fortsätter.

– Men jag tycker Tore kör helt rätt stuk. Han ligger lågt och har många att välja på. Alla vill vara med i Elitloppet men form är en färskvara och de nordiska hästarna kan man vänta med att bjuda in. De som ska bli inbjudna i tid är amerikanerna.

Tror på Lucky Jim

Enligt Kolgjini spelar det ingen roll vilka hästar Tore Fyrand bjuder in till Elitloppet – segern går oavsett till Lucky Jim.

– Det är en maskin som ingen kan slå. Det är en fruktansvärt bra häst.

Har inte du någon häst som kan bli aktuell?

– Jag har ingen som visat form. Om jag ska ha med någon så är det Lavec Kronos. Han ska starta i Lotterian och visar han form där kan det bli aktuellt med Elitloppet. Han har kapacitet för att vara med där, säger Kolgjini.

”Vet ingenting”

Klaus Koch, eliltloppskonsult, säger så här om Kolgjinis påstående:

– Jag vet ingenting om det här, du får fråga Tore. Jag vet bara att Lucky Jim är inbjuden.

Trav365 har sökt Tore Fyrand.

ARTIKELN HANDLAR OM