Brolins stjärnlag ska utmana travprofilerna

Foto: Per Groth, Karin Törnblom, TOMMY MARDELL
Peter ”Foppa” Forsberg, Tomas Brolin och Dr Alban.
TRAV

Tomas Brolin gör comeback på fotbollsplanen igen.

I ett stjärnspäckat lag med Foppa, Dr Alban, Anders Limpar, Challe Berglund, Thomas Bodström snörar han på sig fotbollsskorna.

Fotbollsturneringen avgörs i samband med elitloppshelgen i Stockholm.

– Det blir bra drag kring det här. Självklart tror jag att vi vinner, säger Tomas Brolin till Trav365.

Elitloppshelgen avgörs sista helgen i maj på Solvalla.

Men redan två dagar tidigare sprakar meetinget igång med en fotbollsturnering med travanknytning. Tolv fotbollslag drabbar samman på Östermalms IP i Stockholm. Elitloppscupen heter Coupe du Ronde och är ett samarrangemang mellan Kanal 75, facktidningen Travronden och restaurang Undici. Där kommer många aktiva inom travsporten att deltaga med olika lag.

Tomas Brolin har ett stort travintresse och är även hästägare. Han har tidigare sagt att Elitloppshelgen är en av årets höjdpunkter och ställer nu upp med Brolin Allstars i turneringen. Han är själv lagkapten och har fått tunga pjäser att ställa upp i sitt lag. Mycket talar för att de blir klara favoriter till slutsegern.

– Det här är ett roligt och bra initiativ. Man vet ju aldrig hur det blir eftersom det är första gången, men det känns redan som att det är bra drag kring det här. Alla lagkaptener verkar gå in för att få till ett slagkraftigt lag, säger Tomas Brolin till Trav365.

Hur går det med lagbygget i Brolin Allstars? Vilka är klara?

– Det går bra och just nu är det väl i princip bara två, tre platser kvar. De som är klara är Challe Berglund, Foppa, Anders Limpar, Janne Viktorsson, Doktor Alban, Thomas Bodström och dramatenskådisen Thomas Hanzon.

– Sedan är det jag och min bror. Själv kommer jag att vara målvakt, säger Brolin.

Vilka kvaliteter ska man ha för att platsa i ditt lag?

– Man ska vara en skön snubbe eller tjej. Fast det blir nog mest killar i mitt lag. Det ska i alla fall vara en trevlig och social prick. Man ska ha någon typ av kontakt med travet och så måste man kunna trixa till tio med en fotboll. Annars får man inte vara med, säger han och skrattar.

– Jag tycker att vi har en stark trupp och skådisen Thomas Hanzon är en bra fotbollsspelare. Det blir nog mycket prestige och garv med den här turneringen. Precis som det ska vara och jag har precis varit och spelat in en trailer för tv tillsammans med Henke Larsson och Niklas Robertsson.

När spelade du fotboll senast?

– Oj, det var länge sedan. Det kanske var typ Finflo Cup för typ tio år sedan. Nej, jag minns faktiskt inte när det var senast, säger han och skrattar igen.

– Det är väldigt sällan jag spelar själv numera. Men den här grejen tycker jag är rolig eftersom den är i samband med elitloppet. Den travhelgen ser man fram emot varje år och det är en riktig höjdare. Det här är ett bra initiativ att umgås med aktiva inom travet, tränare, kuskar och media.

Hur är upplägget med turneringen? När och var spelas den?

– Torsdagen den 27 maj på Östermalms IP. Det är tolv sjumannalag som delas in i tre grupper med fyra lag i varje. Tävlingen börjar klockan 13.00 och finalen spelas klockan 18.00. Det är fri entré och det kan nog bli bra publikintresse om det blir fint väder.

– Sedan blir det prisutdelning och bankett med efterfest på Undici.

Vem vinner turneringen?

– Alla lagkaptener tror säker att deras lag ska vinna. Självklart tror jag att vi vinner. Men det lär nog bli mycket snack även om just det innan matchen.

– Vi kommer inte att träna något innan. Vi är redan laddade och klara rent mentalt sätt. Sedan får vi se hur jag lägger upp laget och hur vi ska spela. Men jag räknar med att vi tar hem det här, säger Tomas Brolin.

Själv kommer han som vanligt runt elitloppshelgen att hålla i mycket av travfestligheterna på restaurang Undici i centrala Stockholm. Som vanligt är det där full aktivitet på fredag, lördag och söndagskvällen då travpubliken festar och umgås med varandra.

– Nu kommer helgen att utökas med ytterligare en dag. På torsdagkvällen blir det alltså bankett och efterfest för alla inblandade lag som varit med i fotbollsturneringen. Sedan är det eftersläpp senare på kvällen i mån av plats.

– Elitloppsfesterna på Undici har blivit en kul tradition. Vi har byggt upp det här konceptet under tio års tid och det kommer folk ifrån världens alla hörn. Folk brukar boka in sig redan för nästkommande år när man är där. I princip är det fullt och det finns bara ett fåtal platser kvar just nu.

ARTIKELN HANDLAR OM