Kusken: Borde vara toppchans

Segermaskinen är ute efter sjunde raka segern

Foto: ALN
Mr Wade.
TRAV

Den här veckan vilar sig Solvalla efter helgen med Elitloppet.

V64-tävlingarna på onsdag tar småländska banan Vaggeryd hand om.

6 Mr Wade jagar sjunde raka segern i V64-5.

En jackpottspik?

– Det vet jag inte. Men det borde vara toppchans, säger kusken Peter Ingves.

Lilla Vaggeryd är mitt uppe i sin säsong med nio tävlingsdagar mellan april och september.

Onsdagens V64-omgång är årets största tävlingsdag på banan och innehåller bland annat ett klass II-försök (V64-5) och ett försök till Diamantstoet (V64-6). Båda loppen har 100 000 kronor i förstapris.

Banan rustar för fest. Som grädde på det berömda moset lämnar Solvalla dessutom efter sig en jackpot på V64. En ensam vinnare på Vaggeryd kommer enligt beräkningarna att kamma hem ungefär tio miljoner kronor.

Strul under uppväxten

Halmstadtränaren Petri Puro har bara en häst till start den här kvällen. Men det ser ut att räcka ganska långt. Hästen är nämligen stallets nye segerstaplare Mr Wade.

Valacken började tävla först i år som femåring. I tävlingsdebuten i januari galopperade Mr Wade och blev "bara" tvåa den gången vilket följdes upp av en tredjeplats i starten efter. Därefter har det blivit sex raka segrar.

– Det har strulat en del med honom under uppväxten. Han fick lunginflammation som tvååring och har också haft problem med ett ben och det är därför han inte kom till start tidigare. Men han fick i alla fall växa färdigt, säger Peter Ingves och skrattar.

Krafter sparade

Hästen har förbättrat sig för varje start han gjort. I det senaste loppet i V65 på Jägersro blev det en överlägsen seger från positionen utvändigt ledaren på nya rekordet 1.14,0 över 1640 meter med autostart.

– Han är rätt så allround och stark hästen och vann ju lätt senast trots ett lopp i dödens. Det var en bra tid han gick då och det fanns även en del kräm sparat, säger Peter Ingves i stall Petri Puro och kusk bakom segerstaplaren på onsdag.

Vad tycker du om förutsättningarna med ett sjättespår bakom startbilen?

– Det ser ganska bra ut. Han har aldrig laddats riktigt från start tidigare men det krävs att vi provar rejält för att det ska bli ledningen nu. Jag hoppas att han har respekt med sig, hästen som svarade oss i den förra starten blev i alla fall trött. Han klarar utvändiga resor också men siktet inställt på ledningen den här gången.

Vad säger du till spelarna?

– Jag tycker att det borde vara en toppchans.

Mikael Wikner/Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM