Löftet bröt benet – tvingades avlivas

Foto: ALN
No Wonder tillsammans med Daniel Hultman efter en seger på Solvalla.
TRAV

Stefan Hultmans löfte No Wonder är död.

Hästen avlivades i boxen efter ett benbrott.

– Jag är förstås jätteledsen. Hästarna är ju våra kompisar, säger Hultman till travkompaniets hemsida.

Stefan Hultmans lovande fyraåring No Wonder är död. Hästen skadade sig mycket allvarlig i sin box under tisdagen.

No Wonder rullade fast sig i sin box och hans högra bakben gick av precis under hasen. Skadad var så pass allvarlig att hästens liv inte gick att rädda.

– Det är förstås djupt olyckligt och väldigt ovanligt att det går så här illa efter en sån incident. Hästar lägger sig fast relativt ofta utan att de skadar sig, men ibland är tyvärr olyckan framme, berättar Johan Hellander som är Menhammars platschef och veterinär till travkompaniet.se.

”Helt knäckt”

No Wonder skulle i lördags ha startat i en V75-final på Solvalla men hästen blev struken för hosta. No Wonder hann med att göra åtta lopp och vann två av dessa.

– Lite av ödets ironi var att hästen var kraftigt på väg upp i utvecklingen och när jag värmde honom inför det som nu blev hans sista start på Dannero, tyckte jag att han kändes som en riktig klasshäst. Ja, jag kände mig riktigt stolt när jag körde honom. Jag är förstås jätteledsen. Hästarna är ju våra kompisar och när något sånt här händer så blir man faktiskt helt knäckt, säger Stefan Hultman till travkompaniet.se.