F1-stjärnans nya satsning – hästar

Foto: AP, ALN
TRAV

Han gillar hästkrafter under huven.

Nu har Formel 1-stjärnan Kimi Räikkönen gett sig in i en ny bransch – med andra hästkrafter. 

Trav.

– Kimi är nybörjare och Oma Y. är hans enda häst, säger Veijo Heiskanen som tränar.

Foto: Kanal75
Veijo Heiskanen.

Att Kimi Räikkönen är ett fan av häskrafter vet nog de flesta om. Han är en av Finlands mest kända personer och har haft en otroligt framgångsrik karriär inom Formel 1. Först hos McLaren-stallet, men 2007 bytte stjärnan till Ferrari där han ersatte den sjufaldige världsmästaren Michael Schumacher, som gått i pension. Det skulle visa sig vara ett bra beslut då han blev världsmästare det året. Under 2010 har dock F1-stjärnan valt att ta ett uppehåll och köra rally istället. Det gör han för Citroën.

”Känns bra”

Det är inte bara hästkrafter under huven som lockar Räikkönen. Nu har han gett sig in i en ny bransch. Travet. Han har köpt Oma Y. som tränas av Veijo Heiskanen. Oma Y. har tjänat 456 000 kronor på 19 starter och tog nyligen karriärens största seger i ett V75-lopp på Åby.

Hur fick du Kimi som hästägare? Och hur känns det att ha med honom på hästar i stallet?

– Vi har gemensamma kompisar som ett tag pratat om att det skulle vara en rolig grej. Sen dök den här hästen upp och då passade de på, säger Veijo Heiskanen som tränar hästen.

– Det känns bara bra att ha honom som hästägare.

Räikkönen är ett fullblodsproffs bakom ratten. Men inom travet är han en rookie – än så länge.

– Han är nybörjare. Hans fru har hopphästar hemma, men det här är hans enda och första travhäst, berättar Heiskanen.

Har han tid att åka och kolla när hästarna startar?

– Nu tävlar han mycket, men så fort han har tid så kommer han direkt.

Just nu äger Räikkonen som sagt bara Oma Y. men Heiskanen tror och hoppas att det kan bli fler hästar om intresset växer och om resultaten går bra.

– I dagsläget så har han inga planer på att köpa fler hästar. Men om den här hästen går bra så hoppas jag att han blir mer intresserad.

I kväll startar Veijo Heiskanen två hästar på jackpott-omgången på Vaggeryd. En av dessa är just Oma Y. Chanserna ser du här till höger.

FAKTA

V64-chanserna:

Turbo M.M (V64-5).

– Det är lite platschans. Om han är trea-fyra så är jag nöjd. Petri Puros häst Mr Wade kan vara för bra...

Oma Y. (V64-6).

– Läget är inte det bästa, men hästen gjorde ett bra lopp för 14 dagar sedan. Nu tränar hon bättre än senast och har fått lopp i kroppen. Om allt klaffar så kan hon vinna. Hon är bra i ordning.