Här tar superlöftet sjunde raka segern

Foto: ALN
TRAV

Här är hästen som radar upp segrar.

Femårige Mr Wade tog under onsdagen sin sjunde raka seger – och tjänade 100 000 kronor.

– Vi vann med krafter kvar, sa kusken Peter Ingves efter loppet.

Petri Puros jättelöfte Mr Wade inledde karriären lite tveksamt då han förlorade de första två loppen. Men den 18 februari tog han sin första seger och efter det har succén bara fortsatt.

Inför onsdagens tävlingar på Vaggeryd hade hästen vunnit de senaste sex loppen och startade som jättefavorit i V64-5 med 100 000 kronor till vinnaren. Kusken Peter Ingves körde snabbt till ledningen och sedan blev segern helt överlägsen. Över upploppet sprang Ingves häst ifrån motståndarna på ett mycket imponerande sätt.

– Det är en rätt så bra häst. Nu vann jag med krafter sparade och det är inte så mycket att säga om. Han visade startsnabbhet och det var perfekt, sa en mycket nöjd segerkusk efter loppet.

Tog en dubbel

Ingves tog även hem den sista avdelningen på V64:an då han vann med det sjuåriga stoet Belinda Sign. Även den här gången var segerreceptet ledning hela vägen.

– Det var bara att hålla i sig och det gick bra, hon kändes lugn och stabil, sa Ingves.

Karlstedt överlägsen

25-årige Tommy Karlstedt är en av landets mest lovande kuskar. Tommy driver en träningsverksamhet med sin pappa Ralf och på Vaggeryd tog far och son en imponerande seger. Tommy tog direkt hand om ledningen med Abra Dimanche i V64-1 och fick sedan bestämma tempot som han ville. När motståndarna var trötta över upploppet stack Karlstedt ifrån och vann med tre längder.

– Hästen kändes fin och gjorde det väldigt bra. Det fanns lite sparat i honom och segern blev mycket enkel. Nu får vi se hur han tar det här men tanken är att han ska matchas på V75 eller i något långlopp, sa Tommy Karlstedt till Sportbladet efter loppet.

FAKTA

Dagens…

Topp: Mr Wade (V64-5) är en härlig häst som kan bli något alldeles extra. Har allt som krävs och fortsätter han utvecklas kan segerraden bli väldigt lång.

Flopp: Dan Widegren som bakom Liberty Lane (V64-4) missade starten fullständigt. Hästens chanser var borta redan innan loppet startat.