Tog sin första seger – började gråta i TV4

Foto: ATGPLAY
TRAV

25-årige Tommy Karlstedt tog sin första seger som tränare.

Efter loppet kunde talangen inte hålla tårarna tillbaka – i TV4 började han gråta.

– Det är en jäkla press att vara egen tränare, då är det skönt när man lyckas vinna, säger Karlstedt till Trav365.

För några månader sedan slutade stjärnskottet Tommy Karlstedt hos sin arbetsgivare Kari Lähdekorpi. Karlstedt ville testa på att vara egen travtränare och tillsammans med sin pappa Ralf driver han nu en verksamhet. Tommy har hand om Ralfs filial på Halmstadtravet där sex hästar står.

En av Karlstedts hästar, Abra Dimanche, startade under onsdagen på V64 på Vaggeryd. Hästen startade från spår ett och 25-åringen prickade perfekt från start och tog direkt hand om ledningen.

Väl i ledningen fick Tommy Karlstedt bestämma tempot och över upploppet stack Abra Dimanche ifrån sina motståndare till en mycket enkel seger. Segen var värd 60 000 kronor.

”Så otroligt skönt”

När segerkusken intervjuades i TV4 Plus efter loppet kunde han inte hålla tårarna tillbaka. Inför tittarna och reportern Per Skoglund berättade Karlstedt om pressen över att vara egen tränare och om den sköna segern.

– Det var så otroligt skönt att ta första segern. Man inbillar sig att den första segern aldrig ska komma men nu är nollan spräckt, säger Tommy Karlstedt till Trav365 dagen efter succén.

Utifrån kan man tro att du är en rätt så hård person, stämmer inte det?

– Nja, vid vissa tillfällen så känns det ju lite extra, jag är inte så hård. Jag försöker hålla en seriös profil och det går inte att gå och tänka på pressen som vilar på ens axlar. Det gäller att tro på det man gör och att segrarna kommer med tiden.

Hur är det att vara egen travtränare?

– Det är fruktansvärt kul. Det är många bitar som man ska tänka på och man får arbeta efter eget huvud. Det är inspirerande att behöva tänka och utveckla sig själv hela tiden. Som lärling flyter det på, ansvaret hänger inte på dig, men som tränare får man en helt annan roll och steget är inte alltid så lätt att ta, det har visat sig många gånger genom åren. Men för egen del trivs jag väldigt bra med vardagen.

Hur ser det ut i stallet?

– Det ser helt okej ut. Jag har tre fina tvååringar i stallet plus ett par tre starthästar varav Abra Dimanche kanske är den bästa. Men det finns alltid plats för fler hästar och är någon intresserad så är det bara att höra av sig, säger Tommy Karlstedt till Trav365.