Bli hästägare – vinn en USA-resa

TRAV

Nu kan du bli ägare till Nu Pagadi eller Violas Silas.

På lördag drar den populära tävlingen Dalastallet igång.

– Intresset är väldigt stort, säger Rommetravets sportchef Jan Hedrén.

På lördag när Rättvikstravet arrangerar V75 drar den populära tävlingen Dalastallet igång. Dalastallet är en tävling där du ska köpa fem hästar för tre fiktiva miljoner.

Tävlingen pågår till den 30 november och de sex som skrapat ihop mest antal poäng möts i en final på Rommetravet i december.

Man köper hästar ur olika kategorier och den stora nyheten för i år är att det finns en ”wildcard box” där några av landets bästa hästar finns.

Bland annat kan man köpa Stig H Johanssons Nu Pagadi för två miljoner kronor.

– Intresset är väldigt stort och redan nu har vi 300 stall. I morgon (fredag) drar vi igång ett erbjudande där man kan köpa två stall för priset av ett så det gäller att ta chansen. I år har man även chansen att köpa hästarna som är med i RIX-allsvenskan, säger Rommetravet sportchef Jan Hedrén.

Fina priser

För den som vinner hela tävlingen väntar en resa till USA.

– Förstapriset är en resa till Hambletonian. Den som kommer tvåa får en resa till Prix d'Amerique. Men man kan även vinna fina priser under vägen i våra tre etapper.

Vad är ditt bästa tips?

– Man ska hitta någon som vinner något storlopp med högt förstapris. Viola Silas kan vinna Derbyt och Stochampionatet, hon kan vara intressant. Sen kan Annicka bli ett av landets bäst ston, säger Jan Hedrén till Trav365.