Bortglömda fynd kan ge bra betalt

Micke Nybrink om helgens V75

TRAV

Jag spikar Åke Svanstedt.

Och jag spikar emot Åke Svanstedt.

Håller strecklistan i sig kan det här bli bra.

Omgången bjuder på flera bortglömda drag.

Efter några dagar i dvala har jag repat mod. Direkt ­efter Elitloppet infann sig en tomhetskänsla, det var liksom inte kul längre. Den gick över fort. På två tre dagar var jag tillbaka på banan igen och när de delar ut 4,52 på Belinda Sign (Vaggeryd, onsdag) fylls det i helgen plundrade ATG-kontot på med välbehövlig ammunition.

Annars har jag fått ett gäng mejl om Elitloppet. Iceland var ­inte bra, det var de andra som var dåliga, är en vanlig åsikt. Att det blev ett pisslopp när Lucky Jim floppade och Oyonnax hoppade. Bara så ni vet. Och hur fasen kan jag klaga på att folk super på Solvalla är en annan. Trav och sprit hör ju ihop. Sebastian Jonsson skriver:

”Börjar bli lite trött på alla er tips-nissar som klankar ner på ­alla som dricker under Elitloppet.­ ­Antingen är ni väll tjuriga för att ni måste jobba och inte kan ta något, eller så har ni väll ­tappat livsgnistan. Hur underbart är det inte och sitta i solskenet och dricka kalla öl! Det är ju på en ­sådan här helg som det är extra fint! Att gräva ner sig 30 timmar i startlistorna och stå i skuggan och lira verkar vara eran melodi! Själv tycker jag man kan kombinera festandet och spelet!”

Jaha, kanske det. Jag menade ­bara att man inte måste supa sig redlös. Det är osmakligt. Men att ta några öl är en helt annan sak. Botten upp, Sebbe, vi ses under bordet…

Svanstedt bästa spiken

V75 i Rättvik bjuder på en rolig omgång. Jag kör med två singelstreck och det är Åke Svanstedt som sitter bakom den bästa spiken.

I V75-6 kommer nämligen Jaguar Ruda ut och som han presterat på slutet bör det vara mycket bra chans trots bakspår. För fyra starter sedan gick han fram i dödens mitt i loppet och gav ledande Alvena Pampas en match in på linjen. För tre starter ­sedan var han med i ett kval till Kungapokalen och satt fast alldeles för länge. När luckan kom den sista biten störtdök han. Näst senast var han vass trea på Solvalla och senast, på V75, avslutade han strålande som trea bakom Sanity när ­luckan äntligen kom.

Motståndet är inte så tufft. Svanstedt bör kunna styra fram i dödens och plocka hem segern på ren styrka.

I V75-2 singelstreckar många Perfect Light. Svanstedt har förvandlat henne till en segermaskin, men min känsla är det tar stopp nu, efter tre raka i ny regi. Hon gynnas knappast av full distans, vilket Svanstedt erkänner och jag tror att hon kläs av. Min vinnare och chansspik är Cheek Ribb. Hon har tänt till i ny regi och varit jäkligt bra i tre raka starter. Senast, i ett V75-lopp i Gävle, fullföljde hon strålande efter en tung resa med forcering mitt i loppet. Jag är inte helt säker men tror faktiskt att hon kan vinna från utvändigt ledaren.

Övriga lopp – här är de bortglömda fynden:

Persos Seaman (V75-1) såg jätte­fin ut som fastlåst senast på Solvalla. Han är endast streckad på 12 procent. Annars känns väl ­Target Player som det heta budet. Han är streckad på 29 procent, men borde vara favorit. Spets och slut?

Annicka eller Harpers Joker i Ego Boys Minne? Jag storm­varnar för Dust All Over (­åtta procent) som ser ut att ha ­hittat sprintermästarformen.

Cayenne Käbb (V75-4) är streckad på underbara åtta ­procent. Kröka på bara… Ni minns väl (nej, tydligen inte) att han flög fram som tvåa på V75 senast? Miskos Padus (fyra procent) är omgångens jättebedövare. Kanonfin i två raka, ser fräsch ut och körs av proffskusk.

Björsbergs Glitter (V75-5) flög fram över upploppet senast. Han är elvaprocentare. Kasper Mollyn (fem procent) låter J-O Perssons helnöjd med. Båda kan vinna om inte Stamping krossar dem igen.

FAKTA

Nybrinks tips och system

V75-1: 1, 2, 3, 4, 6, 8 (res 11–9)

V75-2: 7 Cheek Ribb (res 9–1)

V75-3: 2, 3, 5, 10 (res 9–7)

V75-4: 1, 6, 10, 11 (res 2–3)

V75-5: 5, 10, 11, 12 (res 6–14)

V75-6: 10 Jaguar Ruda (res 6–12)

V75-7: 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9 (res 6–4)

2?688 rader/1?344 kronor

Helgens tips

1. 7 Cheek Ribb (Rättvik, V75-2)

Strålande i ny regi. Tuff. Givet drag.

2. 10 Jaguar Ruda (Rättvik, V75-6)

Skramlat ihop till en seger. Mosar allt.

3. 11 Miskos ­Padus (Rättvik, V75-4)

Fräsch och fin. Kan massor. Jätteskräll.

ARTIKELN HANDLAR OM