Kolgjini om tappet: ”Folk blir för mätta”

Foto: Kanal 75
Lutfi Kolgjini intar Solvallas V64-tävlingar. Han tror på bäst chans med Joke Face.
TRAV

För mycket trav och uselt väder.

Det är anledningarna till att travbanorna tappar publik enligt Lutfi Kolgjini.

– Folk blir för mätta, det är trav på en massa jävla banor hela tiden, säger Kolgjini.

Under årets fyra första månader har publikantalet på svenska travbanor minskat med över 40 000 personer. Spelet ökar men publiken sviker och enligt Lutfi Kolgjini beror det på att det körs trav för ofta.

– Intresset har inte minskat men folk blir för mätta. Publiken känner inget sug längre och man bara suger ut mer och mer. Man ska känna sig sugen att gå på trav men nu körs det trav på en jävla massa banor hela tiden, säger Kolgjini och fortsätter:

– Jag tror inte alls på att man kör trav hela dagarna. Jag såg när man började köra förmiddagstrav i Italien och då var det två stycken på publikplats som stod vid staketet. Jag sa då att det var slutet för italiensk travsport.

– Jag förstår inte varför man sänder trav från både Norge och Finland. Jag skulle verkligen vilja se svart på vitt om det genererar några pengar.

”Uruselt väder”

Enligt Lutfi Kolgjini brukar det vara mycket folk på hans hemmabana Jägersro. Men då vädret varit dåligt i år har publiken stannat hemma.

– Vädret har varit uruselt. När det är vår på Jägersro så kommer publiken men det har regnat mycket i år och det inte så konstigt att folk stannar hemma. Trav är inte attraktivt när det är dåligt väder, säger Kolgjini.