Snälla – skrota kennelnamnen

TRAV

Alla heter Glenn i Göteborg.

Det vet ni väl?

Och alla hästar heter Ågårds Lars.

Så börjar det kännas.

Namnen på våra pållar är ett ledsamt kapitel.

Har ni också problem med att skilja hästarna åt? De heter ju samma sak allihop. Hur kan det komma sig? Sveriges uppfödare är kanske ett gäng slapparslen utan fantasi. Det är vad jag börjar misstänka.

Vi kan ta ett exempel. På lördag startar Åke Svanstedt en häst som heter Ågårds Lars på V75. Han startar i V75-2 och det var ju han som vann ett V75-försök på Dannero, från spets före No Wonder. Han är det. Men vänta nu, det är något som inte stämmer. Ågårds Lars heter inte Ågårds Lars i mitt program, han heter ju för fasen Ågårds Ludde. Vem är det? Är det han som... äsch, vad konstigt. Vem är det som är Ludde och vem är Lars? Båda tränas av Svanstedt. Båda brukar vara favoriter på V75. Vem är bra?

Ni fattar. Det här går inte att hålla reda på. Det är svårt nog med trav. Ska man behöva ta fel på häst nu också, bara för att de är så färglöst döpta? Hur många hästar heter inte Dashing eller Dakota Tooma? Jag får för mig att det är ett 20-tal. Alla heter så. Sugen på att lira någon av dem? Inte jag heller.

Och dessa horder av Boko-hästar. Då är jag helt bortkollrad. Jag vet bara en: Yield Boko. Han gjorde come back på Axevalla i söndags och var jättefin. De andra är bara en jämn smet. De är som kineser för mig. De brukar tränas av ­Timo Nurmos och köras av Björn Goop eller Jorma Kontio. Tror jag. Nu börjar

A-Boko-hästarna dyka upp. omöjliga att skilja åt. Varningen är utfärdad.

Snälla, sluta med era ”kennelnamn”? Skrota efternamn som Hornline, Broline, Tooma, Boko, Sund och Ås – nu. Hjälp oss senila spelare med fyndiga och unika namn. Kolla lite på hur Menhammar döper sina småttingar. Fundera åtminstone en minut. Döp aldrig en häst till Klas Boko. Det går fetbort.

Engelska sjukan breder ut sig

Såg att Joakim Lövgren fick lättnad i avstängningen efter Elitloppförsöket där han påstods ha lämnat fördel till Åke Svanstedt och Torvald Palema. Överdomstolen sänkte hans straff från sex till tre dagar men lät böterna vara kvar. Helt rätt, men han borde kanske ha friats helt? Är det inte så att Lövgren svänger ner i banan med Brioni eftersom Solvallas bankropp är sån? Kurvan börjar strax före mål. Upploppet är inte spikrakt hela vägen.

Till sist: Hur kommer det sig att så många kall blods namn är sär ­skrivna? Är det någon slags sjuk dom som har brett ut sig? Är det engel ska sjukan som breder ut sig? Snart heter väl Järvsöfaks Järvsö Faks.

FAKTA

Veckans tips

1. 11 G.H.Nemo (Solvalla, V64-1)

Vass på slutet. Bättre än raden och ­givet skrällbud.

2. 2 Flea ­Southwind ­(Solvalla, V64-5)

Loss sent senast, snabb spurt. Bra läge. Draget.

3. 2 Run Baby Run (Solvalla, V64-6)

Glänser. Perfekt uppgift. Toppchans till ny vinst.

ARTIKELN HANDLAR OM