Kusken: Vi har skrälläge

Tony Wallin om chanserna vid onsdagens jackpott

Foto: Lars Jakobsson/kanal 75
I helgen blev Tony Wallin blågul hjälte när Sverige besegrade Finland och Norge - och på onsdagen hoppas han på nya skrällsegrar på V64-spelet.
TRAV

Tony Wallin är glödhet i år.

I helgen blev han blågul hjälte när Sverige besegrade Finland och Norge - och på onsdagen hoppas han på nya skrällsegrar på V64-spelet.

Tillsammans med kuskarna Jan-Olov Persson, Roger Malmqvist och Daniel Olsson utgjorde Tony Wallin det svenska laget när finska travbanan Seinäjoki körde en kuskmatch mellan Sverige, Finland och Norge i helgen.

Landskampen inleddes med gokart och redan där visade Tony Wallin vägen genom att vara allra snabbast.

– Jag har kört en del och för mig var det ingen överraskning, säger Tony Wallin och skrattar.

Men sedan gick det trögare för det svenska laget, men sedan Roger Malmqvist lotsat ett kallblod först så hade man slagläge inför det allra sista och avgörande loppet. Då slog Tony Wallin till igen och när samtidigt Daniel Olsson blev trea så var den svenska segern i landskampen klar.

– Det var en mycket trevlig tillställning, konstaterar Tony Wallin.

Krossar fjolårets rekordsiffror

Lärlingen från Eskilstuna hade sitt bästa år någonsin i fjol med 4,4 miljoner kronor inkört. Siffror han ser ut att krossa i år.

Redan efter fem månader har det blivit 45 segrar och 3,5 miljoner kronor.

– Det är helt klart över förväntan och inget jag ens kunde drömma om. Jag trodde det skulle bli svårt matcha fjolåret.

Vad är förklaringen?

– Jag vet inte. Men det känns lite som proppen ur, sedan får jag köra lite mer åt proffs och så var det inte alls tidigare.

Tolv av årets 45 vinnare har stått över tio gånger på toton.

Du är även blivit känd som en riktig skrällkusk?

– Jag har väl lite för bra statistik med de riktiga högoddsarna och det är ju inte sannolikt att det ska fortsätta så. Men jag försöker köra efter vad jag har för häst, säger Tony Wallin.

Tre skrällchanser

På onsdagen har Eskilstuna-lärlingen tre chanser inom V64-spelet som bjuder på en jackpot på tio miljoner kronor.

– 8 Quito Streamline (V64-2) körde jag för första gången senast och det var en rejäl häst. En fin travare som behövde loppet senast och han gick bra in i mål. Det kändes som rätt sort. Vi har ett intressant smygläge. Jag tycker han ska vara ett platsbud.

– 5 Just Gilbert (V64-3) har jag kört en hel del på slutet. Han var blek sist utan de hittat någon anledning. Han är jämn och säker och startsnabb. Men jag tycker man får vara lite försiktig att ranka upp eftersom han inte var så bra sist. Jag får köra till från start och hoppas kunna hitta en bra rygg.

– 1 Afrodite Run (V64-6) är också en häst som jag kört mycket på slutet. Hon har ett intressant läge och kommer att få ett snällt lopp härifrån och det är inte något som hon är bortskämd med. Hon gjorde sitt bästa lopp på länge senast efter galopp och jag tycker att hon visade rejäl uppåtform. Jag tycker att vi har ett skrälläge.

Lars-Ove Pettersson/Kanal 75