Tre raka segrar – på en vecka

25-åringens succé – i kväll kan han skrälla på Solvalla

Foto: MARIA HOLMÉN/KANAl75
TRAV

Tre raka segrar och inte en förlust på 24 dagar.

Stjärnskottet Tommy Karlstedt är hetare än någonsin och i kväll jagar han en ny seger på Solvalla.

– Det rullar på riktigt bra, säger 25-åringen till Trav365.

För några månader sedan slutade 25-årige Tommy Karlstedt hos sin arbetsgivare Kari Lähdekorpi för att satsa på en egen tränarrörelse tillsammans med sin pappa Ralf. Far och son driver nu en rörelse och man kan minst sagt säga att det unga löftet gör stor succé.

Tre raka segrar

I förra veckan vann Tommy med egentränade Abra Dimanche på Vaggeryd och tjänade 60 000 kronor. Segern betydde mycket för Karlstedt som efter loppet blev rörd till tårar då han intervjuades av TV4.

I lördags körde 25-åringen på V75 då han styrde amatörtränade Cheek Ribb till seger i V75-2. Även den här gången var det ledningen hela vägen som gällde. Cheek Ribb utklassade motståndet på den mycket fina segertiden 1.14,7. Förstapriset var 100 000 kronor.

Karlstedts tredje raka seger kom på Jägersro under tisdagen i ett lärlingslopp. För tredje gången i rad blev segern enkel från ledningen. I och med segern på Jägersro har Tommy Karlstedt inte förlorat ett lopp på 24 dagar.

– Jag har fått köra fina hästar och haft fint flyt. Den som imponerat mest är Cheek Ribb som vann på en väldigt fin tid med krafter sparade. Det är en häst som jag verkligen gillar och nu ska vi testa henne i ett Stochampionatstest och se hur hon fungerar. Det är en häst som kan tjäna fina pengar under året, säger Tommy Karlstedt.

”Tror på bra chans”

I kväll kan Karlstedt förlänga sin fina segerrad då han kör den sjuårige valacken Lord Of Crown i V64-3 som tränas av kompisen Michael Lönborg. Senast galopperade hästen i segerstriden och det låter mycket positivt inför kvällens start.

– Tränaren är nöjd med hästen och tror på bra chans. Jag vet att det är en kapabel häst som inte är så speedig utan mer stark. Han är lite knepig i aktionen men i ett felfritt lopp borde han vara med och slåss där framme.

”Inte sämre än någon annan”

På fredag åker Karlstedt till Östersund för att starta Abra Dimanche i ett lopp med 150 000 kronor i förstapris. Hästen startar från spår elva över 3 140 meter med voltstart.

– Vi har fått ett väldigt tråkigt läge men hästen känns kanonfin. Nu måste vi ha lite tur men hästen har form och jag tycker inte att han är sämre än någon annan. Det ska bli spännande, säger Tommy Karlstedt.