Hat trick av Adielsson

Foto: ALN
TRAV

Stjärnkusken Erik Adielsson hade en bra kväll på Solvalla.

Inte mindre än tre segrar blev det på V64-spelet.

– Dagen har varit väldigt bra, konstaterade en nöjd Adielsson efter tredje segern.

Dagen började med två andraplatser för Adielsson utanför V64-spelet. Men lagom till V64-2 var stjärnkusken uppvärmd. Då satte han dit skrällen Jacky Glide. Trots ett tungt slutvarv satt Adielsson mest och finåkte över upploppet – och segern blev enkel.

Jacky Glide tränas av Stig H Johansson och i V64-4 var det dags för Stig-Erik show igen. Den här gången med Staro Dixieland som tidigt lotsades till spets av den duktige kusken. Väl där blev det ingen dramatik och hästen gick undan på lätta ben utan att bli speciellt hotad.

Nytt rekord

Adielsson avslutade V64-spelet med att sätta dit en hat trick. Michael Lönborg-tränade Run Baby Run sprang – och det rejält. Hästen kutade på i täten och var aldrig i närheten av att förlora. Segertiden: 1.12,4. Nytt rekord.

– Hon är lite pigg av sig. Hon vill gärna tävla och dra iväg. Hon är tränad så hon klarar det. Det är inte så farligt så jag vill säga kaos, men man ska inte bråka för mycket med henne. Hon funkar bäst när hon får löpa på, sa Erik Adielsson efter loppet och sammanfattade dagen.

– Dagen har varit väldigt bra.

ARTIKELN HANDLAR OM