Ägarnas körorder: Kör offensivt, Per!

Flea Southwind sätter nosen först efter ett tufft lopp.
TRAV

Ägarnas skäll gav resultat.

Per Lennartsson körde offensivt med Flea Southwind – och det slutade med seger.

– Jag har fått så mycket skäll av ägarna att jag har kört för mycket invändigt, berättade tränaren och kusken efter loppet.

Flea Southwind flyttades från Åke Svanstedt till Per Lennartsson tidigare i år för att ägarna ville ha hästen i Stockholms-området. En chansning som gett resultat. På åtta starter i den nya regin har det blivit fyra vinster. Men trots det tyckte ägarna, Stall Par Fem med bland andra den föredetta förbundskaptenen i fotboll Tommy Söderberg, att tränaren och kusken, Per Lennartsson, hade kört för passivt med hästen.

Tjänade 100 000 kronor

Under onsdagskvällen gjorde dock kusken som ägarna ville. Lennartsson valde utvändigt ledaren istället för tredje inner. Det skulle visa sig vara vinstgivande. In på upploppet kopplade stoet grepp och vann knappt men säkert efter en rafflande slutstrid.

– Hon fick gå den tunga vägen och gjorde det strålande. Jag har fått så mycket skäll av ägarna att jag har kört för mycket invändigt. Men det fick vi kanske betalt för i dag. Senast satt jag kvar i tredje invändigt, och hade jag suttit kvar i tredje ytter så hade jag nog vunnit det loppet, sa Per Lennartsson i vinnarcirkeln.

Flea Southwind var en av favoriterna i loppet och segertiden blev 1.12,2 över 1640 meter med bilstart. Onsdagens seger var värd 100 000 kronor och nu har stoet tjänat 359 000 kronor hos Per Lennartsson.

Lennartsson som nog får lyssna mer på sina ägare i framtiden – det var ju vinstgivande.

ARTIKELN HANDLAR OM