Foppa och Svennis satsar på Svanstedt

Kändisarna flyttar sina hästar till topptränaren

Foto: ALN, MAGNUS SANDBERG, PETER VAN DEN BERG
Stall Elit satsar på Svanstedt och flyttar två av sina hästar till tränaren.
TRAV

Kändiskonsortiet Stall Elit satsar på Åke Svanstedt.

Nu flyttar hästägarna Peter Forsberg, Sven-Göran Eriksson, Hasse Backe och Hardy Nilsson två av sina lovande hästar till tränaren.

– Kul att de vill satsa på mig, säger Åke Svanstedt på sin hemsida.

Peter Forsberg, Sven-Göran Eriksson, Hasse Backe och Hardy Nilsson är några av profilerna som ingår i kändisstallet Stall Elit. De köpte 15 unghästar från Erikssund som de placerade hos olika tränare runt om i landet.

Flyttar två hästar

Under onsdagen flyttades två av deras hästar från Lutfi Kolgjini till Åke Svanstedts gård. Det är Delila Sund (syster till Triton Sund) och Diamond Sund som nu kommer att tränas av Svanstedt, rapporterar tränaren på sin hemsida.

– Det är alltid trevligt med nya hästägare. Kul att de vill satsa på mig och jag hoppas att vi lyckas med deras hästar. Det är två mycket välstammade individer, säger Åke Svanstedt på stallets hemsida.

FAKTA

Mer om hästarna

Delila Sund är ett 3-årigt sto efter Credit Winner undan Jade Sund (som bland annat har lämnat Triton Sund). Hästen har gjort en start och slutade oplacerad på tiden 1.18,3.

Diamond Sund är ett 3-årigt sto efter Cantab Hall undan Symfoni Sund. Hästen har gjort en start och slutade trea på tiden 1.19,3. Har sprungit in 10 000 kronor.