Därför tävlade hästen med amfetamin i loppet

TRAV

I måndags åkte Conny Petterssons häst fast för dopning.

Nu tror sig travamatören veta varför.

En missbrukare ska enligt Pettersson ha varit i stallet under tävlingsdagen.

– Allt är ju fruktansvärt, men detta är trots allt är en förklaring som rentvår mig från att ha dopat min häst, säger tränaren till Dalademokraten.

Foto: ALN
Dashing.

Conny Petterssons häst Dashing vann ett lopp på Rommetravet den sjunde maj i år. Efter loppet togs ett dopningsprov på hästen som visade sig vara positivt. Analysen av A-provet visade spår av amfetamin.

Svensk travsport håller nu på att utreda ärendet och B-provet har skickats till ett laboratorium i Frankrike för konfirmering.

Chock

Det dystra beskedet kom som en chock för travamatören Conny Pettersson som sa här till Trav365 i måndags.

– Jag vet absolut inte hur det här kan ha gått till. Jag är ingen brukare av narkotika. Och jag har inga otillåtna medel i stallet, säger Conny Pettersson.

Missbrukare i stallet

Men nu, två dagar efter beskedet, börjar Pettersson få klarhet i vad som hänt. Enligt honom ska en missbrukare i trakten ha erkänt för STC:s säkerhetschef att han dagen innan nyttjat amfetamin. Personen var med i stallet under den aktuella tävlingsdagen.

– Allt är ju fruktansvärt, men detta är trots allt är en förklaring som rentvår mig från att ha dopat min häst. Nu blir det upp till travets utredning att slå fast vad som har skett och vilken påföljd det blir för mig eller den som är skyldig, säger Pettersson till Dalademokraten.