Linda, 28, leder talkshow i TV4

Foto: Filip Nyängen
TRAV

Här är TV4:s sommarsatsning på trav.

Den före detta Idol-deltagaren Linda Kjellén leder kanalens nya talkshow.

– Det kommer bli en blandning av Skavlan och ett travprogram, säger Niclas Andersson vd på Kanal 75 som producerar programmet.

Den 23 juni är det premiär för TV4:s årliga sommarsatsning på trav och V64. I fjol var det bland annat Benny Haag och Viktor Åkerblom som fick chansen som programledare.

I år väljer TV4 och produktionsbolaget Kanal 75 att satsa på en helt ny trav-profil, Linda Kjellén. Hon har tidigare varit med i Idol och lett programmet ”Lyckochansen" i TV3.

– Linda har jobbat med ombuds-tv det sista året. Hon har varit programledare för tipsprogrammet. Hon gjorde tv-debut i TV4 under Elitloppet med programmet Elitloppet-folkfesten. Hon började att jobba med trav för knappt ett år sedan och har lärt sig trav. Vi tror jättemycket på henne. Det är en ny spännande programledare.

Kända gäster

Programmet kommer att bli en talkshow där man bjuder in två gäster varje vecka.

– Det kommer vara kända gäster som på ett eller annat sätt har koppling till varandra. De kommer ha någon sorts travkoppling mer eller mindre, berättar Niclas Andersson.

Mellan samtalen kommer man att visa ett samandrag av V64-loppen.

– Det här är inte till för de inbitna travälskarna. För dem finns ATG -Live och V64 Direkt i TV4 Sport. Det här är mer till för den breda publiken. Vi vill flörta med den nya publiken, säger Niclas Andersson.

FAKTA

Vinnare V64

Premiär 23 juni klockan 22.40 i TV4.

Kommer att visas på onsdagar i åtta program under sommaren.