Efter reaktionerna – nu agerar Solvalla

Foto: ALN, KANAL75
TRAV

Efter alla favoritomgångar på Solvalla kräver flera av landets spelprofiler att en ändring av V64-spelet.

Nu kommer de ledande inom svensk travsport diskutera frågan.

– Vi kommer inte göra någon panikåtgärd men vi kommer sätta oss ner och se vilka tilltag som är möjliga att göra, säger Solvallas travbanechef Tore Fyrand.

Solvallas V64-omgångar under onsdagarna har på slutet blivit väldigt favoritbetonade. Under de senaste tio veckorna har åtta stycken omgångar slutat med jackpott på fyra rätt.

Efter favoritparaderna reagerar nu landets spelexperter som tycker att spelformen måste göras om. Spelproffset Nils ”Nilox" Lagerström vill att ATG höjer radpriset för att öka svårighetsgraden på V64-spelet.

– Enda medicinen mot det här är att öka radpriset, det finns inget annat. Man kan inte öka svårighetsgraden. För att vinna mycket pengar som det är nu så måste man få in en 60 oddsare och det händer sällan, säger Lagerström.

”Ska värdera saken”

Solvallas travbanechef, Tore Fyrand (bilden), tycker att det är bra att frågan engagerar publiken och efter Trav365:s artikel kommer nu Fyrand ta ett möte med de styrande på ATG och STC och diskutera frågan.

– Vi får sätta oss ner och se vilka tilltag som är möjliga att göra. Vi ska värdera saken och kolla om produkten ska göras om. Det finns flera olika förslag på hur man kan göra och vi får se hur det blir, men vi kommer inte göra någon panikåtgärd men det är mycket bra att engagemanget är stort. Våra kunder måste få uttrycka sig, säger Fyrand.

Vad tycker du om loppen på Solvalla?

– Jag tycker att det generellt håller bra sportslig nivå. I år har det kommer fram många flotta unga hästar och det är de som ska representera svensk travsport i framtiden, säger Tore Fyrand.

ARTIKELN HANDLAR OM