Franks stjärna på väg tillbaka

TRAV

Red Hot Dynamite är på väg tillbaka efter sin livshotande sjukdom.

Frank Anderssons stjärnhäst har återhämtat sig över förväntan.

– Det har gått snabbare än vi kunde tro. Jag är så glad att hästen är frisk och kan träna igen, säger Frank Andersson till Trav365.

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Red Hot Dynamite var kullens kung i fjol som treåring och har sprungit in 4,5 miljoner kronor. Han delägs av Frank Andersson som för drygt två månader sedan fick ett tungt besked. Red Hot Dynamite hade drabbats av livshotande tarmskador och opererades akut. Han hade fått ett veck på blindtarmen som var svullen och inflammerad. Det är en mycket allvarlig åkomma och en del hästar överlever inte en sådan sjukdom.

– Det kom som en chock och var fruktansvärt hemskt. Hade hästen kommit in ett par timmar senare hade han varit död nu, sa Frank Andersson då till Trav365.

Drygt två månader senare ser det klart ljusare ut. Red Hot Dynamite klarade sig bra och läkningen har gått över förväntan. Han har till och med börjat att träna lite lätt.

– Det var en hemsk period för några månader sedan. Men jag bad till gud att det skulle gå bra och hästen har återhämtat sig klart över förväntan, säger Frank Andersson.

– Red Hot gick sitt första snabbjobb i början av veckan. Det var bara i lugnt tempo men enligt tränaren Sami Saarela kändes han fin. Hästen har för övrigt varit jäkligt pigg och alert den senaste tiden. Det känns helt underbart måste jag säga.

När kan han vara tillbaka på tävlingsbanan igen?

– Vi har ju en förhoppning om att vara med i Svenskt Travderby. Men jag betonar att det är hästen som bestämmer och han ska verkligen vara redo. Hinner han inte komma i form till Derbyt finns det många andra fina lopp framöver.

– Men visst, hästen har ju överraskat oss i princip hela tiden och har visat vilken järnvilja han har. Så det skulle inte förvåna mig om han är med och kvalar till Derbyt i höst. Han var också ganska mycket tränad innan han blev sjuk i våras.

– Jag är i alla fall väldigt glad att han är frisk och kan träna. Det är det viktigaste. Red Hot har redan gett mig så mycket att det har blivit som en kompis och en familjemedlem. Jag hoppas och tror att han snart är tillbaka, säger Frank Andersson till Trav365.