Lutfi Kolgjini: Det är ledningen som gäller

Foto: KANAL75
TRAV

Efter galoppen i Elitloppet.

Nu är Lutfi Kolgjini och Lavec Kronos ute efter revansch i Copenhagen Cup.

– Det är ledningen som gäller. Jag gör allt för att få den och tror på segerchans, säger Kolgjini till Trav365.

Lutfi Kolgjini hade en mycket mörk Elitloppshelg där han körde galopp med i stort sett alla hästar. En av de hästar han galopperade med var Lavec Kronos i Elitloppsförsöket. Kolgjini letade efter lucka på upploppet när hästen slog på en galopp i ren friskhet.

– Han kändes underbar och det var otroligt synd att han galopperade. Jag hade massor med krafter kvar och hade varit i final om han stått på benen. I min värld gjorde han en femstjärnig insats, säger Lutfi Kolgjini.

”Ska nog reda ut sig”

Nu, två veckor efter Elitloppet, jagar Kolgjini och hans stjärna revansch i Copenhagen Cup på Charlottenlunds travbana i Danmark.

Lavec Kronos startar från spår ett bakom startbilen och Kolgjini har taktiken klar.

– Spår ett på Charlottenlund är inte det bästa men det ska nog reda ut sig då hästen är grymt snabb från start. Kommer jag till ledningen kör jag där. Han har toppform och jag tror han kan räcka långt ifrån ledningen, säger Kolgjini.

Hur långt?…

– Jag har respekt för många av motståndarna. Iceland och Nu Pagadi är värdiga motståndare men min plan är att utmana dem. Nu Pagadi visade inte den rätta formen i Elitloppet och han kan nog vara bättre den här gången. Jag tycker att Lavec Kronos i grund och botten inte är sämre än någon annan, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.