Torvalds revansch – vann överlägset

Foto: ALN
TRAV

Efter andraplatsen i Elitloppet var Torvald Palema tillbaka som en vinnare på Östersundstravet.

I Jämtlands Stora Pris förnedrade han sina konkurrenter – och tjänade 750 000 kronor.

– Han är fin, sa Åke Svanstedt efter loppet.

Åke Svanstedts superstjärna Torvald Palema slutade tvåa i Elitloppet för två veckor sedan bakom vinnande Iceland.

På Östersundstravet under lördagen var hästen tillbaka på banan som en vinnare. I Jämtlands Stora Pris med 750 000 kronor till vinnaren utklassade han sina motståndare och vann med fem längder.

Svanstedt hittade fjärde utvändigt och på sista långsidan attackerade han i tredjespår. Direkt när Svanstedt vred ut i spåren med sin häst avancerade han i fältet och över upploppet var han överlägsen.

Lysande intryck

Åke Svanstedt kunde finåka den sista biten och hans häst såg fullständigt lysande ut på segertiden 1.12,1 över 2 140 meter med bilstart.

– Jag körde lite från start då det var flera som tog upp och jag kom bra till. Jag tog det lite försiktigt så att han skulle ha krafter kvar till slut och det gick rejält fort sista 200 metrarna. Han är fin, sa Åke Svanstedt som tyckte att det var trevligt att vara tillbaka i Norrland igen.

– Det är alltid kul att komma hit. Jag har tävlat mycket här.

”Var för bra”

Tvåa i loppet slutade Beanie M.M. med Torbjörn Jansson och trea kom Björn Goop och Global Investment.

– Jag är rätt så nöjd, det är inte så mycket att göra. Han var bara för bra, sa Torbjörn Jansson efter andraplatsen med Beanie M.M..

Åke Svanstedt hade en toppendag på Östersund. Förutom segern med Torvald Palema vann han V75-2 med Ågårds Ludde och var tvåa med Niller i V75-6.