Här vinner Stig H:s topphäst storloppet

Lekte hem segern – vann 877 500

Foto: Kanal75/Burt Seeger
Storfavoriten Nu Pagadi lekte hem Copenhagen Cup - en välbetald joggingtur värd 877 500 kronor.
TRAV

Storfavoriten Nu Pagadi lekte hem Copenhagen Cup - en välbetald joggingtur värd 877 500 kronor.

– Han är en av de bästa jag tränat och det finns fortsatt utveckling i honom, sa tränaren Stig H Johansson.

Sedan elitloppsvinnaren Iceland blivit struken för hälta blev Nu Pagadi storfavorit i årets upplaga av Copenhagen Cup på Charlottenlund i den danska huvudstaden.

Det blev också en mycket enkel seger för Nu Pagadi sedan Erik Adielsson fått bestämma tempot i ledningen under inledningsvarvet.

Lavec Kronos galopperade i starten och istället var Neo Holmsmide och Private Love snabbast från början. Erik Adielsson avancerade tidigt framåt med Nu Pagadi och hans känsla var att den tidiga ledaren Private Love och Johnny Takter skulle släppa utan strid.

Så blev det också och Nu Pagadi kunde varva på mycket enkla kilometertiden 1.15. När sedan den tyskfödde fuxen travade 1.09 sista varvet i täten var förstås konkurrenterna chanslösa.

Spring Erom tvåa

Trots att det gick enormt snabb sista varvet såg det från sidan ut som att den bildsköne hingsten var ute på en joggingtur. Segertiden blev 1.11,7 över distansen 2011 meter

– Det är en fantastisk fin häst och jag tror han vann med lite krafter kvar. Han hade haft det lite för lätt inför Elitloppet och nu hoppas vi att han kan hålla den här formen en tid, sa Stig H Johansson.

Halmstadtränaren Håkan Olofssons Spring Erom var tapper utvändigt om ledaren och blev tvåa tillsammans med kusken Björn Goop. Trea blev hemmahästen Classic Grand Cru och Steen Juul.

Lars-Ove Pettersson/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM